Siyonizm mevzuyu çaktı! Elon Musk almasın diye zehirli hapı yuttu!

Dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan  Elon Musk, geçen hafta hisse satın aldığı Twitter'ın tamamını 41 Milyar Dolar'a satın almayı teklif etti.

Twitter'dan yüzde 9,2'lik hisse satın alarak en büyük hissedar haline gelen Musk'un bu teklifinin arkasındaki tehlikeyi anlayan Twitter önlem aldı.

Sosyal medya şirketi Twitter, Elon Musk'ın şirketi satın almasını engellemek amacıyla sınırlı süreli hissedar hakları planını kabul etti. "Zehir hapı" olarak adlandırılan önlemle potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarların daha düşük fiyata şirketten daha fazla hisse satın alma hakkını koruduğu belirtiliyor.

Yöntemin firmayı büyük zaafa sokacağı belirtilirken Twitter'ın Elon Musk almasın diye bu yönteme başvurması kapanmayı bile göze alıp başkasının eline geçmemesine ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

Yani Twitter Siyonizm için işte bu kadar önemli bir silah...

Zira Siyonizm Musk'ın arkasındaki iradeyi tahmin edebiliyor. Kendisinden olmayan Musk'un kiminle hareket ettiğini bilen Dünya Siyonizm'i en büyük silahlarından olan Twitter'ı bu şekilde korumaya aldı.

Elon Musk'un Siyonizm açısından önemi şu... Türkiye ile ileri ilişkileri.

TÜRKSAT 5B uydumuzun uzaya fırlatılması işini üstlenen Musk'a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli bir detaya yer vererek Musk'un tüm engelleme girişimlerine rağmen dirayetli davrandığını belirtip teşekkürlerini iletmişti.

Ve Musk da dünyada pek çok önemli ilki Türkiye ile yapacağını açıklamıştı.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil'in sık sık altını çizdiği bir husus var. Dünyada artık iki kutup var. Bir Siyonizm diğeri Türkiye...

Yani Musk eğer Dünya Siyonizm'ini karşısına almışsa Türkiye ile hareket etmeye başlamıştır demektir bu...

İşte bu tehlikeyi bilen Yahudi Elon Musk'un Twitter hamlesine engel koydu.

Twitter'dan yüzde 9,2'lik hisse satın alarak en büyük hissedar haline gelen Musk tamamını alarak Twitter'ı da gerçek bir sosyal medya mecrasına dönüştürmeyi amaçlıyor.

Zira Twitter şu anda her türlü bilginin paylaşıldığı bir sosyal medya ortamı olarak değil sadece küresel kurulu sistemin istediği belirli fikirlere yer verilen, öne çıkarılan diğerlerinin gizlendiği, susturulduğu bir ortama dönüştürülmüş durumda... Siyonizm'in sanal alemdeki gettosu da denebilir.

Aksi gerçekleri dillendirenlerin hedef yapıldığı, linç edildiği, susturulduğu, gerçeklerin çarpıtılıp amacı dışına çıkarılarak Siyonizm'in istemediklerini söyleyenlerin organize saldırılarla, çeteleşmiş avukatlarla mahkeme vd tacizlerle uğraştırıldığı bir alan haline gelmiş durumda...

Twitter'ın uygulamaları o kadar keyfi ki ABD Başkanıyken Trump'a bile açık açık sansür uygulayıp engellemişti. Hatta rakibi Biden'a da açık destek sunmuştu.

Türkiye'de de aynı tavrı uyguluyor. Son dönemde gerçekleşen her türlü Türkiye düşmanı provokatif eylem orada örgütlenirken Türkiye yararına hiçbir oluşuma, faaliyete izin verilmiyor.

Öne çıkarıp takipçi sayılarını arttırdığı hesaplarla takiyeci Zümre unsurlarını hakim konuma getiren Twitter bu yöntemle hem Türkiye'de hem de tüm dünyada gettolaştırdığı bir sanal ortam oluşturmuş durumda...

Tüm dünyada Twitter bu şekilde işlev görürken artık dalga konusu da olup itibarını yitiriyor. Sık sık alaya alındığı videolar yayınlanırken Twitter'ın işlevini kaybettiği vurgusu dile getiriliyor.

Ortam robot kullanıcılara, bot hesaplara, tek tip zihniyete sahip insanlara kalmış durumda...

Zira Twitter'dan bilgi almak, bilgi vermek, bir şey öğrenmek artık imkânsız hale gelmiş durumda...

Anında robot kullanıcılarla harekete geçen organize kitle istemediği hesaplara saldırarak hesaplarını kapattırmayı, kullanıcılarını organize avukat çeteleriyle sıralı mahkemelerle uğraştırıp taciz etmeyi bir kurumsal davranış haline getirmiş durumda...

En son takiyeci Zümre'nin ekonomisti Özgür Demirtaş'ın Twitter üzerinden Türkiye düşmanlığı yaptığı bir sesli sohbetinde Twitter'ın kurumsal olarak yaptığı manipülasyonlar ifşa olmuş Demirtaş'ın suni bir popülariteye kavuşturulduğu ortaya çıkmıştı.

Özellikle Türkiye düşmanlığı konusunda özel çaba sarf eden Twitter ülkemizi kötüleyen hesaplara mavi tik etiketi bırakarak popüler olmasını hızlandırıp, kolaylaştırıyor.

ABD seçimlerinde despotluğu çok açık şekilde ortaya çıkan Twitter için harekete geçen Musk'a şirketin önlem olarak aldığı yöntemin adı ise 'zehirli hap...'

Yani şirket için çok önemli zafiyetler oluşturacak bu yöntemi uygulaması Twitter'ın Siyonizm açısından önemini de ortaya koyuyor. 

Gerekirse şirketi yok ederim ama yine de vermem diyor.

Türkiye'deki işbirlikçileri boşuna Twitter reklamı yapıp durmuyorlar.

Twitter'ın bu engeli aynı zamanda Elon Musk'un Siyonizm için düşman kodlandığını da gösteriyor.

Ancak Musk'un da bir B planı var. 

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ın tüm hisselerini satın almak için sunduğu planın reddedilmesi halinde, “B planına” geçeceğini söylemişti. Bu açıklamayı Kanada'nın Vancouver şehrinde TED başkanı Chris Anderson ile yaptığı röportaj sırasında söyleyen Musk, B planının ne olduğu hakkında “başka bir zaman” bilgi vereceğini açıkladı.

Musk'un Twitter'ı satın almak için bu kadar bastırması ticari bir amaç gütmediğini ortaya koyuyor.

Siyonizm'in satmamak için direnmesi ise platformun Yahudi için önemini ve mücadelenin nasıl kıran kırana olduğunu gösteriyor.

Musk ayrıca Twitter'ın “özgür konuşma için çok kapsamlı bir alan olması" gerektiğini söyleyerek despotça tutumlarına da dikkat çekti.

O.G. 

- El-Aziz Gazetesi, Analiz bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/9945262/siyonizm-mevzuyu-cakti-elon-musk-almasin-diye-zehirli-hapi-yuttu