Almanya 8 aydır felaket bölgesine tek çivi çakamamış! Bir de Türkiye'ye bakın...

"Almanya, sel felaketinin yaralarını sarmak için 30 milyar euro bütçe ayırdı. Almanya büyük devlettir halkına büyük destekler veriyor, verecek, verdi" derken geçen yıl Temmuz ayında ülkede yaşanan sel felaketi mağdurları için henüz bir çivi bile çakılamadığı ortaya çıktı.

Geçen yıl temmuz ayında Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında evler, araçlar ve altyapıda ağır hasar oluşurken, onlarca can kaybı yaşandı.

Aradan 8 ay geçmesine rağmen Almanya sel bölgesinde bir çivi bile çakamadı. Bölge halkının Almanya devletinin kendilerine ne enkazı kaldırmada ne de temel ihtiyaçlarını karşılamada hiçbir destek vermediği defalarca bizzat çektikleri videolarla dünyaya duyuruldu.

Devletin bürokratik işlemlerinin yavaş ilerlediği, sigorta şirketlerinin yetersizliği ülkenin yönetim sisteminin yavaşlığı Almanlara çaresizlik olarak geri dönüyor.

Avrupa'nın para patronu Almanya'daki bu durum Avrupa'nın her alanda çöktüğünü gözler önüne seriyor. Zira Ukrayna savaşı da Batı'nın askeri olarak çöktüğünü tüm dünyaya ilan ediyor.

Elazığ depremi sonrası bir yılda yapılan konutlar

PEKİ, TÜRKİYE'DE DURUM NE?

Aynı dönemde Türkiye'de yine temmuz ayında Karadeniz bölgesinde büyük bir sel felaketi yaşamıştı. Bölgenin en büyük sel felaketi olarak da nitelenen o olaydan sonra Türkiye'de durum nedir?

Türkiye felaketin hemen sonrasına vatandaşların temel ihtiyacını karşılamakla kalmadı bölgeye devlet anında müdahale ederek tüm enkazı hızlıca kaldırdı. Destekler, yardımların yanında hızlıca sel mağdurları için yeni konutlar, işyerleri inşa edildi.

Karadeniz'deki sel felaketi sonrası başlayıp bitmek üzere olan konutlar

Geçen ay son betonları dökülen konutların kısa süre içerisinde sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Benzer bir durum Elazığ depremi sonrası yaşandı. Devlet 1 yıl içinde adeta yeni şehirler inşa ederek alt yapısı ve yolları tamamlanmış olarak mağdurlarına teslim etti. Keza İzmir depremi sonrası da aynı uygulama gerçekleşti.

İşte Almanya ve Türkiye gerçekleri böyle...

İllüzyoncu Zümre medya ve akademiyası bu gerçekleri perdeleyip toplumun öğrenmesini engellerken bu kara propagandadan etkilenen hipnotize edilmiş kitle ülkesinin battığına, çok kötü yönetildiğine inanıyor.

O.G.

- El-Aziz Gazetesi, Analiz bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/9757835/almanya-8-aydir-felaket-bolgesine-tek-civi-cakamamis-bir-de-turkiyeye-bakin