El-Aziz devletin politikasını açıklamıştı ama bir de Çavuşoğlu'ndan dinleyin!

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş başlattığı ilk gün yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin Batı'dan bağımsız bir politika izleyeceğine ve iki ülke ile de iyi ilişkilerini sürdüreceğine dikkat çekmişti.

Geçkil özetle şunları ifade etmişti:

"Türkiye tam bağımsız ve harika bir dış politika izliyor. Tehdit ABD ve müttefiklerinden olduğundan Ukrayna'dan yana gözükerek bunu önlüyor. Ancak Rusya ile ilişkilerini sağlam tutuyor.
Türkiye Batı'dan bağımsız denge politika ve stratejilerine 12 Eylül 1980'den itibaren başladı. Batıcılar (Oligarşik Zümre) bunu eksen kayması diye karaladı. Türkiye 8 yıl süren İran-Irak savaşında, Körfez Savaşı ve Irak işgalinde, Rusya-Gürcistan savaşında, Rusya-Ukrayna savaşında dengeli politikalar izleyerek tarafsız ve savaş dışında kalmayı daima başardı.
Türkiye ABD ve müttefiklerinin Irak işgalinde bağımısız, dengeli, tarafsız bir politika ve strateji izleyerek yenilginin parçası olmadı,  küresel güç oldu. Rusya ile ABD ve müttefiklerinin Ukrayna savaşı dışında kalarak bu defa süper güç olacaktır. MaşaAllah, Sübhanallah.
Türkiye bağımsız çok harika bir Ukrayna politika ve stratejisi izliyor. Tehdit ABD ve müttefiklerinden geldiği için Ukrayna yanlısı gözüküyor ama Rusya ile dirsek temasında. ABD ve müttefikleri Irak'ta yenilirken Türkiye küresel güç oldu. Bu savaştan sonra süper güç olacak."
- GEÇKİL -

İşte Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın 6. gününde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamada Türkiye'nin izleyeceği politikayı şöyle açıklad:

"Sonuçta Türkiye taraf tutmak zorunda değil. Elbette NATO üyesi. NATO'nun kararlarına uyan ve katkı sağlayan ülke. Türkiye ilkesel tutum sergiliyor. Görüş ayrılıklarına rağmen her iki ülkeyle işbirliğini geliştiren ülkeyiz. Savaş olduğu zaman taraf tutmak zorunda değiliz; tam tersi savaşın sona erdirilmesinde her iki tarafta eşit bir şekilde diyalog kurabilen ülkeyiz. Taraf tutma lüksümüz yok. Bir şey yanlışsa onu söylemek durumundayız. Rusya'nın saldırısı uluslararası hukukun ihlalidir. Şu anda insani dramlar var. Bu yanlışları kim yaparsa yapsın biz bunu açıkça söyleriz. Başka krizlerde de ilkesel tutumumuzu sergiledik."
- ÇAVUŞOĞLU -

O.G.

- El-Aziz Gazetesi, Analiz bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/9498562/el-aziz-devletin-politikasini-aciklamisti-ama-bir-de-cavusoglundan-dinleyin