İran'ın kalleşliği! Türkiye'ye 'arıza var gaz yok', Avrupa'ya 'ihraç edecek kapasitemiz var!'

Türkiye'de bu kış kar yağışı tüm yurtta etkili oldu. Öyle oldu ki bazı şehirler merkezlerinde son 30-40 yılın en yoğun kar yağışı yaşandı.

İşte Türkiye'nin böyle ağır bir kış yaşadığını gören İran ülkemizi zor durumda bırakmak için bir arızayı bahane göstererek doğalgaz akışını durdurmuştu.

Günlerce verilmeyen gazdan ötürü OSB'lerde kesintiye gidilmişti.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil olayı şöyle değerlendirmişti:

"İran sırf Türkiye'yi zora sokmak için gazı kesiyor. Güvenilmez kalleş bir ülke İran. Oysa Batı ambargosuna karşı Türkiye destek için İran gazı almıştı. Şii İran tarih boyunca  İslam'a karşı Haçlı işbirlikçisi oldu.   Irak'ta, Suriye'de, Lübnan'da, Karabağ'da Türkiye ile mücadele ediyor. Takiyeci Zümre, gazı kesen kalleş İran'ı savunup Türkiye'yi suçluyor. Şaşırmadık."
- GEÇKİL -

Türkiye arızanın bahane olduğunu bildiğinden bölgeye tamiri için teknik ekip gönderme kararı alıp Azerbaycan'dan da doğalgaz tedarik edeceğini duyurmuştu.

İran Türkiye'nin bu hamleleri sonrası oyununun tutmayacağını anlayınca tamiratı yaza erteledik diyerek gaz akışını yeniden sağlamıştı.

İşte Türkiye'ye bu oyunu oynayıp gaz akışını kesen İran Avrupa'nın Rusya ile yaşadığı kriz sonrası yaptığı açıklamayla kadim kalleşliğini de gözler önüne serdi.

İran Petrol Bakanı Cevad Uci, ülkesinin komşularına ve Avrupa'ya doğal gaz ihraç etmek için gerekli kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Hani sizde arıza vardı yanı başınızdaki Türkiye'ye bile veremiyordunuz? Ne oldu?

El-Aziz - O.G.

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/9467825/iranin-kallesligi-turkiyeye-ariza-var-gaz-yok-avrupaya-ihrac-edecek-kapasitemiz-var