Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE'ye kritik ziyaret: Ülke Türk bayraklarıyla donatılacak!

Küresel sermayenin Türkiye'ye yaptığı Dolar saldırısının zirve günlerinde BAE Prensi Al Nahyan Türkiye'ye kritik bir ziyaret yapmıştı.

İngiliz basını Al Nahyan'ın Türkiye'ye 100 Milyar Dolar parayla geldiğini yazmıştı. Türkiye ilk etapta 10 Milyar Dolarlık anlaşma diye duyursa da sonrasında çok sayıda ekstra kalem ortaya çıkmış gerçek rakamı İngilizlerin yazdığı anlaşılmıştı.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil o ziyaretin önemini şu ifadelerle değerlendirmişti:

"BAE İsrail'in de Türkiye'nin de gücünü test etti ve tercihini yaptı. ABD öncülüğünde 14 ülkenin Katar ablukasını Türkiye'nin dağıtması üzerine bölgede kâğıtlar yeniden karılmaya başlandı. Türkiye'nin İsrail, ABD, Avrupa Birliği karşısındaki üstünlüğü dünya dengelerini değiştirmeye devam ediyor. ABD'nin arka bahçesi Venezuela'da bile Türkiye'nin dediği oldu. Türkiye'nin bu yükselişini dünya biliyor, Türkiye bilmiyor. İllüzyoncuların hipnotizması yüzünden!
Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensinin dünyada ilgi uyandıran Türkiye ziyaretini illüzyoncu medya ve akademiya önemsiz gibi göstermekle kalmıyor nedenini de çarpıtıyor. Oysa İsrail'in etkisiyle Türkiye aleyhine izlediği politikalarından heyecanla söz ediyordu."
- GEÇKİL -

İşte BAE'nin İsrail'in gücünü test edip Türkiye'yi tercih etmesinden bu yana ülkede İsrail'in desteklediği Husilerin terör eylemleri durmuyor. İsrail elinden kayıp giden BAE'yi bir taraftan ziyaret edip diplomatik yollarla diğer taraftan da terörle dize getirmek isterken Türkiye'nin gücünü gören BAE ise geri adım atmıyor.

Türkiye BAE ilişkileri yarın bir adım daha ileri taşınacak.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın daveti üzerine, 14-15 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Türkiye-BAE arasındaki ikili ilişkiler tüm yönleriyle değerlendirilerek, iş birliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, barış ve istikrarın tesisi ve korunması anlayışı temelinde, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Ziyaret kapsamında, ikili ilişkilere önemli katkılar sağlayacak anlaşmaların imzalanması da gündemde olacak.

Erdoğan, Türkiye sergi alanını ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Dünya Fuarı "EXPO 2020 Dubai"ye giderek, "Türkiye Ulusal Günü" olarak tespit edilen 15 Şubat'ta Türkiye sergi alanını ziyaret edecek.

BAE BU ZİYARETE HAZIRLANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında ülkedeki önemli simge yapılar ve ikonik binalar Türkiye ve BAE bayrakları ile donatılacak.

Karşılama gösterileri arasında Burj Khalifa'nın görsel bir gösterimle aydınlanması da yer alıyor.

Kutlamalara BAE'li vatandaşların da katılım göstermesi beklenirken, ziyaret günlerdir ülke basınında en önemli haberlerden biri olarak görülüyor.

Trthaber - O.G.

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/9418129/cumhurbaskani-erdogandan-baeye-kritik-ziyaret-ulke-turk-bayraklariyla-donatilacak