Süleyman Soylu'dan LGBT ve Eski Türkiye çıkışı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep temasları kapsamında AKP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Türkiye'nin etrafındaki coğrafyanın ateş çemberi olduğunu, Avrupa'nın istikametini kaybettiğini, Balkanların yeniden karıştırılmaya çalışıldığını, Karadeniz'de olanların olabileceklerin hep beraber görüldüğünü belirtti.

"LGBT NEDİR"

Bakan Soylu, konuşması sırasında CHP’yi de eleştirerek, "Adam diyor ki 'Cinsel yönelimin sahibi ben olacağım'. Allah'ınızı severseniz buna biri bir şey söylesin. LGBT nedir? Kadınla kadının, erkekle erkeğin evlenmesi. Neyi ifade edeceksiniz. Onu zaten Kemal Kılıçdaroğlu da söylüyor. Adamın Kadıköy Belediye meclis üyesi de söylüyor. Bizimkisi gericilik oldu, onlarınki ilericilik oldu. Bu ülkede böyle bir şey kabul edilemez" dedi.

"YERİNDE YELLER ESİYOR"

Bakan Süleyman Soylu, şunları söyledi:

"Nasıl olsa Türkiye'yi istediğimiz yere getiririz. Onların kazandıklarını faizlerle geri alabiliriz. Onlara diz çöktürürüz. Sonra onları biraz zayıflatırız. Sonra siyasette zayıflattığımız için onlar karşı gelirler, değiştirirler. Ne kadar değiştirirlerse o kadar işimize gelir. İstediğimizi istediğimiz şekilde yapabiliriz' anlayışında. Türkiye'de birçok vesayeti yendiniz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde bu milletle beraber yendiniz. Bugün Cumhur ittifakıyla birlikte çok güçlü adımlar atılıyor. Değerlerimize yönelik vesayet vardı. 'Şunu düşünürsünüz, şunu giyersiniz, şunu yaşarsınız' vesayet vardı hepsi gitti, hepsini yendiniz. Bu ülkede parlamenter sistem bir vasi sistem olarak artık bu ülkenin üzerine tahakküm ettirilmeye başlanmıştı. 'Patron biziz, istediğimiz zaman yargıyla sizi diz çöktürürüz, üniversiteler bizim elimizde' diyorlardı. Belki o günler unutuldu. 'Şunlar devlet memuru olabilir, bunlar olamaz' denildi. Belki bugünler unutuldu. 'Bir şey yaparsanız darbeyle beraber gelir haddinizi bildiririz' denildi. Bu vesayeti de AK Parti milletle birlikte 15 Temmuz'da kaldırdı. Manşetlerle istedikleri hükümeti değiştiren, hükümetlerin liderlerine ailelerine beğenmedikleri insanlara her türlü çirkin iftirayı atan, itibarsızlaştırmaya çalışan bir medya vesayeti vardı. Nerede şimdi, yerinde yeller esiyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, "AK Parti 20 yıllık bir siyasi partidir ama bin yıllık devlet geleneğinin, binlerce yıllık millet geleneğinin ve devlet anlayışının bugünkü tercümesidir" şeklinde konuştu.

Odatv.com - O.G.

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/9417116/suleyman-soyludan-lgbt-ve-eski-turkiye-cikisi