OSB 12 Şubat’ta sandık başına gidiyor… Göstergeler Suat Öztürk diyor!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) 12 Şubat'ta önemli bir seçime gidiyor. Başkan Suat Öztürk 6. seçimine girecek. Daha önce 2 adayla yarışan Öztürk hepsinden de zaferle çıkarak 2010 yılından beri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olarak görevini sürdürüyor.

Suat Öztürk başkanlık koltuğuna oturduğunda 220 hektar alana ve 32 işletmeye sahipti Organize Sanayi Bölgesi… Şimdi gelinen noktada ise alanı 4 kat büyüyerek 1000 hektara işletme sayısı 6 kat artarak 195’e ulaşırken bölgede 7 bin 500 kişiye istihdam sağlanıyor.

Elazığ ekonomisi için son derece önemli olan Organize Sanayi Bölgesinin 2023 yılı hedefi ise 25 Bin kişiye istihdam sunmak… Son dönemde Öztürk’ün girişimleriyle tekstilcilerin yoğun ilgisine maruz kalan bölgenin bu hedefine de rahatlıkla ulaşabileceği öngörülüyor.

Suat Öztürk’ün başkanlığı döneminde Elazığ ekonomisi önemli ve zorlu virajlardan da geçti. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi, ülke ekonomisine yönelik saldırıların yanı sıra deprem ve pandeminin üst üste gelişinin ilimizdeki sanayicilere olumsuz etkileri büyük oldu.

Ancak Öztürk bu zorlu süreçte hem temsil ettiği sanayicilerin haklarını en güçlü şekilde savunarak hem de devletçi bir tavır takınıp başarılı bir grafik çizdi.

Bu sayede hem organize sanayi yatırımcılarının desteğini arkasına alan Suat Öztürk hem de devlet yetkililerinin takdirini kazandı. O duruşunun karşılığında ise şimdi dışarıdan pek çok müdahaleye maruz kalıyor. Öztürk’ün basın toplantısında da vurguladığı dış müdahaleli zorlu bir süreçte Elazığ OSB 6. kez sandığa gidiyor.

Öztürk’ün zorlu süreçlerde takındığı devletçi duruşu ve yatırımcılarının haklarını savunan etkin faaliyetleri OSB seçimleri için yapılmak istenen dış müdahalelerin, art niyetli oluşumların akamete uğramasına neden oluyor.

Gelinen noktada organize sanayi yatırımcılarının kendi başkanlarına oy vereceği göz önüne alındığında yapılan dış müdahalelerin Öztürk’e yara açması bir yana yatırımcılarda mevcut yönetimin etrafında kenetlenme sağladığı bölgedeki havayı soluyanlar tarafından net bir şekilde ifade ediliyor.

Yani tüm veriler 12 Şubat’ta Suat Öztürk’ün yeniden OSB Başkanı olarak sandıktan çıkacağını gösteriyor. Son kez OSB Başkanı seçilecek olan Öztürk’ün OSB’yi 25 bin istihdama çıkarmak gibi önemli hedefleri var.

Zira organize sanayi bölgesi yatırımcıları da bu konuda hemfikir... Yatırımcılar Öztürk’ün yeni döneminde 1. Organize Sanayi Bölgesi projesini son yatırımcılarını da alıp istihdamı 25 binin üzerine çıkararak tamamlayacağına, bayrağı 4 yıl sonra şehrimize güçlü bir OSB kazandırmış olarak teslim edeceğine inanıyor.

Önümüzdeki Cumartesi günü Elazığ Organize Sanayi Bölgesi 6. kez sandık başına gidiyor. 12 yıldan beri bölgeye önemli hizmetler yapıp yatırımlar kazandıran Başkanı Suat Öztürk, gazetemiz El-Aziz’e önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk; 2010 yılından bu yana başkanlığını yürüttüğü Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde hayata geçirdikleri projeleri ve hizmetleri anlattı.

Başkan Öztürk, 12 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde yeniden yönetime gelmeleri halinde geleceğe yönelik hedeflerini de kamuoyu ve iş dünyasıyla paylaştı.

“ELAZIĞ OSB, ŞEHRİN EKONOMİ LOKOMOTİFİ”

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinin şehrin en büyük istihdam merkezi olduğunu ifade eden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, "Elazığ OSB, şehrin ekonomi lokomotifi ve bu lokomotifin yanında istihdam ve ihracatı olan, yeni yatırımları olan ve gelişmeye müsait bir organize sanayi bölgesidir. 1987 yılında kurulan Elazığ OSB, 2010 sonuna kadar müteşebbis heyetle yönetildi. 2010'da müteşebbis heyetten çıkıp kendi yönetimini oluşturduktan sonra bugüne kadar ben buranın yönetim kurulu başkanlığını yapıyorum. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber Elazığ OSB'yi yönetiyoruz" dedi.

 “ÖRNEK BİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLDU”

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinin altyapı ve üst yapısıyla yatırımcıların tüm ihtiyaçlarına cevap veren örnek bir organize sanayi bölgesi olduğunu söyleyen Öztürk, "Hamdolsun 11 yılda Elazığ Organize sanayi bölgesi çok iyi bir noktaya geldi. Biz göreve geldiğimiz 2010 yılında Elazığ Organize Sanayi bölgesinin alanı 220 hektardı. 32 tane işletme vardı. Çok büyük kapasiteli işletme sayısı azdı. Biz göreve geldikten sonra 3. kısımda 150 hektar ilave yaptık. 5. kısımda 100 hektar ilave yaptık. Çok şükür ki şimdi 6. kısımda arazi tamamlandı. Genişleme alanımız içerisinde. Burası da 350 hektar. Toplamda 1000 hektar oldu. 250 hektardan aldık. 1000 hektara çıkardık alanımızı. 32 tane işletmemiz vardı. 1000 civarında çalışanımız vardı. Bugün 195 işletmemiz var, 7 Bin 500'e yakın çalışanımız var. Bu işletmelerin Elazığ'a yapmış olduğu büyük katkılar var. Organize Sanayi Bölgesini bu şekilde gelişmesinin yanında teşviklerin de unsurlarıyla yeni yatırımcılar getirmeye başladık. Bu firmalar arasında Elazığlı olmayan firmalar da var. Bu firmaların buraya gelişinin bir hikâyesi var. Hiç kimse elini kolunu sallayarak gelip buraya yatırım yapmadı. Bunların hepsinde teke tek, mücadele verilerek, görüşülerek yatırımcılarımız Elazığ'a geldi. Çok şükür altyapısıyla ve üst yapısıyla yatırımcılarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek bütün imkânları sağladık." diye konuştu.

“ELAZIĞ'IN GERÇEK İHRACAT RAKAMI 1 MİLYAR DOLAR'IN ÜZERİNDE”

Elazığ'ın gerçek ihracatının 1 Milyar Dolar olduğunu söyleyen Öztürk, "Elazığ'ın İhracat rakamları 2021 yılında 320 Milyon Dolardı. Bu sene görünen rakam 342 Milyon Dolar. Ama bu gerçek değil. Elazığ'ın gerçek ihracatı 1 Milyar Doların üzerinde. Kayıt dışı değil. Başka illerden yapılıyor. Başka nedenler de var. Eğer bunun aksini iddia edenler varsa gelsinler anlatırım." dedi.

“HEDEFİMİZ 2023'TE 25 BİN İSTİHDAM”

Başkan Suat Öztürk, her geçen gün büyüyen Elazığ Organize Sanayi bölgesinde yatırımlarla birlikte istihdamın da arttığına dikkat çekti. Öztürk, "Bu kadar potansiyeli olan bir organize sanayi bölgesi var. Bütün yatırımcılarımıza, ister yabancı olsun, ister yerli firmalarımız olsun, her türlü katkıyı ve yardımı yaptık. Şartları yerine getiren yardımcılarımız yer veriyoruz. Gerçek yatırımcıya arsa var. Elazığ OSB'de şuan 195 tane aktif işletme var. 7500 çalışanımız var. 2022 yılı sonunda hedefimiz 18 Bin istihdam. 2023 yılında ise istihdam hedefimiz 25 Bin. Biz bunu hedef koyduk. Bu hedef Elazığ'ı şahlandırır. Biz bunun hesabını yapıyoruz. Bunu yapabilecek kapasite ve güçteyiz. Bunu neye göre söylüyoruz? Mevcut devam eden yatırımlarımız var. Bunun yanında 13 tane kesinleşmiş yatırımlarımız var. Bunun kapasitesi 6 Bin 500 kişi. Bu sene faaliyete geçecek yatırımlarımız var. Bu fabrikalarımızda ise bu sene 4 Bin 500 kişi çalışacak."

“TEKSTİLKENT KURUYORUZ”

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 2500 kişinin istihdam edileceği tekstilkent kuracaklarını belirten Suat Öztürk, şöyle devam etti: "Gerçek bir proje bu. 2500 istihdamdan bahsediyoruz. Bu memlekette 10 kişi, 20 kişi çalıştıran insanların eli öpülür.  Yatırımlar önemli. Onun için sağolsun Organize sanayi bölgesindeki sanayicimiz gerçekleri görüyor, yapmış olduğumuz hizmetleri görüyor. Biz Elazığ'da bürokrasiyle, yatırımcılarımızla istişare halindeyiz, diyalog içerisindeyiz. Elazığ'ın başka sektörlerde de kurtuluş noktası var. Turizm vardır, tarım vardır. Ama, Elazığ'ın istihdam ve ekonomi merkezi Elazığ Organize Sanayi Bölgesidir. Buraya herkesin destek olması ve birlik içinde çalışma mecburiyeti vardır. Sanayici geliyorsa, onun sorunu varsa, el birliğiyle  o sorunu çözmemiz lazım. Her çözeceğimiz sorun Elazığ'da 50 kişiye, 100 kişiye, 500 kişiye istihdam sağlar. Bunun için uğraşıyoruz. Bir çevremiz var.  Bir dirayetimiz var, direncimiz var. İstanbul’dan, dışarıdan Elazığ'a ciddi transferler yapıyoruz. Bu imkânı kaçırmadan hayata geçireceğiz.

“YÜRÜYÜŞÜMÜZE GÜÇLÜ ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ”

12 Şubat'taki seçimin Elazığ OSB'ye ve hakkımızda hayırlı olmasını diliyorum. Ben herkesle tek tek görüşüp desteklerini istedim. Sanayicilerimizin beni destekleyeceklerine inanıyorum. Bu işin en doğru şekilde yürüyeceğine inanıyorum. Sanayicilerimizin destekleriyle yola devam. Güçlü olarak yürüyüşümüze devam. Hedefimiz 2023'te 25 Bin istihdam." dedi.

Röportaj: Osman Gürses

- El-Aziz Gazetesi, bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/roportaj/9404315/osb-12-subatta-sandik-basina-gidiyor-gostergeler-suat-ozturk-diyor