Davutoğlu'nun milli egosu! Türkiye'deki İsrail'in bir projesi daha çöküyor

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ve İYİ Parti ile Saadet, Gelecek, DEVA ve Demokrat Partisi 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' önerisini tamamladı. Paketi parti liderleri açıklayacak ancak açıklama öncesi Millet İttifakı'nda 'koltuk' krizi çıktı.

Hepsi o toplantıda 'ben öne çıkmalı, en iyi sırada ben oturmalıyım' kavgasına tutuştu. Koltuk kavgasını başlatan çıkış ise Eski Başbakan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil'in Milli derin devletin adamı olduğu vurgusunu ilk günden beri yaptığı Davutoğlu sistem tanıtılmadan Parlamenter Sistemin nasıl ülke için baş belası bir şey olduğunu ortaya koydu.

Davutoğlu koltuk sıralamasını sorun edince 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' toplantısında artık ne anlatılacağının pek bir önemi kalmadı.

Daha muhalefetteyken tanıtım toplantısında bile koltuk krizi çıkaran bir sistemle ülke yönetilebilir mi?

"Sadece gözünün gördüğüne inanan, aklı ile göremeyen insan benzemez şu 6 parti nasıl oluyor da güçlendirilmiş parlamenter sistem diye önlerine konulan Eski Türkiye statükosu üzerinde ittifak kurabiliyor diye düşünemez. Çocuk gibi eline verilen elmalı şekeri yalayıp durur. Takiyeci Selanik Dönmeleri gerçeği çıplak gözle görülemez; ancak siyaset laboratuvarında incelenerek bilinir."
- GEÇKİL -

Geçkil güçlendirilmiş parlamenter sistemle elde edilmek istenen sonucu şöyle açıklıyor:

"Güçlendirilmiş parlamenter sistem ne; bilir misiniz? Türkiye'deki İsrail kontrolünden bir daha çıkmayacak şekilde Eski Türkiye Kemalcı vesayet statükosunun tahkim edilmesi demek."
- GEÇKİL -

İşte Davutoğlu Türkiye'yi yeniden İsrail'in kontrolüne sokacak bu sistemi daha tanıtım toplantısı yapılırken sabote ederek toplum gözünde itibarsızlaştırıyor.

Tabi Selanik Dönmesi takiyeci Sabetaycı Zümre boş durmuyor. Davutoğlu'na veryansın ediyorlar ama çaresizler, aşamıyorlar.

Gelinen noktada Davutoğlu ego yaptığı söylenip yıpratılmak istense de kamuoyuna Millet İttifakının bir tanıtım toplantısı bile düzenleyemeyecek halde oldukları algısı çok güçlü bir şekilde verildi. Yine daha tanıtım toplantısı için bile kriz çıkartan bir sistemin ülkeye fayda değil zarar vereceği gerçekliği de gözlere sokuldu.

Madem Davutoğlu ego yaparak İsrail'in 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' projesini tanıtım sürecinde akamete uğratmaya çalışıyor. O zaman o egoya milli ego denir.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil de bunun için Davutoğlu'nun milli olduğuna vurgu yapıyor. Davutoğlu'nun Türkiye'deki İsrail'in büyük umutlar bağladığı Ali Babacan projesini de sonuçsuz bıraktığı artık çok net.

İşte Geçkil bu sebeple yine kritik dönemlerde adından söz ettirerek AKP'nin bölünmesini engelleyen Abdullah Gül ve Türkiye'deki İsrail'in projelerini yaptığı hamlelerle başlangıç aşamasında akamete uğratan Ahmet Davutoğlu için şu tespiti yapıyor:

"Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu kendilerini tam bağımsız Türkiye için feda eden iki millî kahraman!"
- GEÇKİL -

Artık realite de Geçkil'in tespitinin hakikat olduğunu gösteriyor.

O.G.

- El-Aziz Gazetesi, Analiz bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/9359328/davutoglunun-milli-egosu-turkiyedeki-israilin-bir-projesi-daha-cokuyor