Kadınların sesi artık daha gür çıkacak

RÖPORTAJ

AKP Kadın Kolları Başkanlığı süresince partisine 9.000 üye yaparak genel merkezin gözüne girmeyi başaran, sahip çıktığı, pek çok projeyle desteklediği ilimiz kadınlarının tabiriyle “cesur yürek” Sermin Balık bu hafta röportaj sayfamızın konuğu oldu…

KADINLARIN SESİ ARTIK DAHA

GÜR ÇIKACAK

Röportaj: Osman GürsesFoto: Muhammed Gürses

Kısaca sizi tanıyalım…

Aslen Elazığ’ın Yalnız köyü nüfusuna kayıtlıyım. 1972 yılında Anne ve babamın görevi gereği, Tunceli’de doğdum. İlk orta ve lise tahsilimi Elazığ’da tamamladım.

Anadolu Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde okurken, 1993 Yılında Eczacı Erdal Balık ile evlenerek öğrenimime üçüncü sınıfta ara verdim.

2009 Yılında Tunceli Meslek Yüksek Okulu Giyim Üretim Teknolojisi bölümüne girerek yüksek öğrenime yeniden başladım. Son sınıf öğrencisi olarak eğitimime devam etmekteyim.

2000 yılında Ticarete atılarak, kendi medikal şirketimi kurdum. 2006 yılına kadar bu şirkette üst düzey yönetici olarak çalıştım. Eşimin eczacı olması hasebiyle, eşimle birlikte Eczane yöneticiliği ile birlikte, Elazığspor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Elazığ’da faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşunda, gönüllü üyelik ve yöneticilik yaptım.

2002 yılında Ak Parti il teşkilatının kuruluşunda, Elazığ’ın ilk kadın üyeleri arasında yer aldım.

2008 yılında Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından, Elazığ Kadın Kolları İl Başkanı olarak atandım.

Siyasetin, samimiyet, dürüstlük, özveri ve sadakatle hizmet etmek olduğuna inanmaktayım… Bu sebeple, kadın kolları il başkanlığı ve diğer tüm görevlerimden istifa ederek, Ak Parti Elazığ Milletvekili adayı oldum. Evli ve iki çocuk annesiyim…

Kadın Kolları Teşkilat Başkanıyken yaptığınız başarılı çalışmalarla adınızı duyurdunuz? Neler yaptınız o dönemde biraz bahseder misiniz?

2008 yılında Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından, Elazığ Kadın Kolları İl Başkanı olarak atandım. Kadın Kolları il başkanlığı görevim süresince, 3 bin olan Kadın kolları üye sayısını 9 bin üyeye çıkartarak, kadınların siyasette aktif olarak görev alması için çalıştım. Ulusal ve bölgesel proje ve etkinlikler aracılığıyla, kadınların, sosyal, siyasal ve ekonomik hayata katılımcılığının artırılması ve bu alanda, farkındalık yaratılması için çalışmalar yaptım. Kadınlara yönelik pek çok sağlık taramaları yaptık ayrıca, kanser ve aile çocuk sağlığı konularında, kadınlarımıza yönelik bilgilendirme çalışmaları ile geniş katılımlı konferanslar düzenledik.

Peki, neden böylesi başarılarla dolu bir görevi bırakıp milletvekili olmak istediniz? Ak Parti’nin teşkilatlardaki eksikliği bilinirken sizin de başarılarınız ortada iken…

Ben siyasi hayatımda her zaman, kadınların, erkeklerle omuz omuza siyaset yapmaları gerektiğini savundum. Siyasete kadın eli değmeli… Siyasette kadın olunca, bir düzen geliyor, daha başarılı çalışmalara imza atılıyor. Siyaset aktif bir süreçtir. Kadın Kolları başkanı olarak arkadaşlarımla birlikte üç yıl özveriyle ve heyecanımızı kaybetmeden canla başla çalıştık. Bu görevimi benden sonra gelen arkadaşıma devrettim. Şimdi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bize yeni bir görev verdi. Bundan böyle de Elazığlı hemşerilerimizin teveccühleri doğrultusunda, Ak Parti Milletvekili olarak onurumla şehrime ve ülkeme hizmet etmek için canla başla çalışacağım.

Artık adaylığınız açıklandı… Listeleri siz de televizyondan mı gördünüz yoksa önceden bir tüyo aldınız mı?

Adaylığımı, listeler açıklandıktan uzun bir süre sonra öğrenebildim. Genel merkez bu dönem aday belirleme işlemlerini çok gizli tuttu. Herkes gibi ben de listelerin açıklanmasını merakla bekledim... Sayın Başbakanım böyle uygun görmüş bizi de listede görmek istemiş. Bize düşen üzerimize aldığımız sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirerek halkımıza hizmet etmek. Ak Parti hizmet üreten insana değer veren bir partidir. 8,5 yılık iktidarımız süresince ‘ ‘insan odaklı siyaset’ prensibiyle hizmet ettik. Bu dönem de aynı eksenden hizmet üretmeye devam edeceğiz.

Çalışmalarınıza ilk nereden başladınız?

Ak Parti disiplinli ve programlı bir partidir. Partimizin Seçim Koordinasyon Merkezi kuruldu. Seçim işlerinden sorumlu arkadaşlarımız var. Seçim çalışmaları bir ekip işidir. Takımlar kurulur. Arkadaşlarımız programlarımızı hazırladılar biz beş milletvekili de bu programlar dâhilinde çalışmalarımıza başladık.

Elazığ’ın sorunlarını neler olarak görüyorsunuz?

İçinde yaşadığımız şehrin sorunlarını en iyi, biz bu şehirde yaşayanlar biliriz. Şehrin havasını teneffüs eden, pazarından alışveriş yapan, işçisi ile memuruyla esnafıyla her gün selamlaşan bir Elazığlı kardeşiniz olarak şehrin sorunlarını en iyi bizler biliriz…

Hükümetimiz, son 8,5 yılda Elazığ için önemli büyük projeleri hayata geçirdi. Bunların başında Havaalanı pisti, duble yollar, sağlık kampusu projesi, her biri uzun yıllar özlemlerini çektiğimiz projelerdi. Şehrimizde önemli potansiyellerimiz var, bunların başında Turizm, Madencilik ve Sağlık sektörleri gelmekte, Elazığ’ı bu alanda marka şehir yapmak için el birliğiyle çalışmamız gerekmektedir.

Ayrıca ilimizdeki bayanların sorunları neler?

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, kadınların siyasette etkin rol oynamaları için kadınların parlamentoya girmelerine fırsat verdi. Biz kadınlar siyasete yeni bir ivme kazandıracağız. Bir kadın olarak kadınların sorunlarını ve sıkıntılarını hükümetimizin ve meclisimizin gündemine en iyi biz taşıyacağız. Elazığlı Hanım kardeşlerimin Meclisteki sesi olacağım.

Elazığ sevgisini ölçmek için artık Elazığspor bir cetvel… Elazığspor’la ilginiz nasıl? Yönetiminde yer alıyorsunuz…

Elazığspor’u, Elazığ’da yaşayan bir Elazığlı olarak çok önemsiyorum. Başarıları ile gurur duyuyorum. Elazığspor kulübünün de yönetim kurulunda görev yapıyorum. Az kaldı Elazığspor’u daha iyi yerlerde göreceğiz inşallah.

Peki, gelelim hayalinizdeki gerçekleştirmeyi düşündüğünüz projelere…

Bir hayalim vardı ülkeme ve insanlarıma hizmet etmek. Şimdi projeye dönüştü. Ben hayal ettiklerimi gerçekleştirdikten sonra anlatmayı severim. Erken konuşmayı sevmem. Rabbim nasip eder seçilirsek, yaptıklarımızı Elazığ insanımız görecek ve partimizi bu güne kadar hizmetlerinden dolayı nasıl bağrına bastıysa bizleri de öyle bağrına basacağına kimsenin şüphesi olmasın.

Nasıl bir milletvekilliği portresi çizeceksiniz?

Temiz Toplum Temiz siyaset, benim insan olarak algıladığım siyaset bu. Herkes bizim için kıymetlidir. Başbakanımız Dünya Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Şeyh Edebali’nin bir sözünü söyler her zaman‘ insanı yaşat ki devlet yaşasın’ bizim de düsturumuz bu... İnsana değer veriyoruz. Ak Parti’ye oy veren de vermeyen de bizim için değerlidir. Bizler ülkemize ve milletimize hizmet etmek gayesi ile buradayız. Biz kavga etmeye gelmedik biz hizmet üretmeye, Elazığ için, Türkiye için daha faydalı işler yapmaya geldik. Bu amaç için siyasete girdik. Ödevimiz de görevimiz de bu olacak.

Elazığlının size ulaşabileceği irtibat büroları düşünüyor musunuz?

Biz milletvekili olsak da Elazığ’la Elazığlı ile bağımız şimdikinden farklı olmayacak. Bize herkes ulaşabilecek. Eşim Erdal Bey yıllardır Elazığ’da eczacılık yapıyor. Biz bu şehrin çocuklarıyız herkes bize ulaşabilecek. Cep telefonlarımıza, bazen aynı anda cevap veremesek dahi, bizi arayana mutlaka döneriz. Dertlerini dinleriz, elimizden geldiğince çare olmaya çalışırız. Özellikle kadınlarımızın bana ulaşabilmeleri çok daha kolay olacaktır. Ben Elazığlı kadınların ortak sesi olacağım. Sorunlarını, sıkıntılarını, özlemlerini paylaşacağım.

Sorularımız bitti eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Elazığ siyasetinde saygının, sevginin, birlik, beraberliğin hâkim olmasını istiyoruz. Bizler hangi partiden milletvekili adayı olursak olalım Elazığ’ın milletvekili adaylarıyız. Amacımız Elazığ’a hizmet etmek. Bu sebepten kırmadan dökmeden, kimseyi incitmeden karalamadan siyaset yapmaktan yanayım. Elazığ siyasetinde, dedikodunun, kavganın, gürültünün değil, saygının ve samimiyetin, egemen olmasından yanayız…

Ayrıca bu röportaj aracılığıyla Okuyucularınıza ve tüm Elazığlı Hemşerilerime selam ve saygılarımı da iletmek istiyorum. Elazığ’ı Ak yarınlar bekliyor. Bu dönem de ‘İstikrar Sürecek Elazığ Büyüyecek’ Teşekkür ederim… Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Sayı: 654

- El-Aziz Gazetesi, bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/roportaj/8046557/kadinlarin-sesi-artik-daha-gur-cikacak