Yahudilerden İsrail saldırılarına tepki: İsrail'i felakete sürüklüyorsun!

Siyonist İsrail'in Filistin halkına uyguladığı acımasız saldırı politikasına Türkiye'deki illüzyoncu medya ve akademiya tarafından toz kondurulmazken kendi ülkesinde ise ağır eleştiriler alıyor.

Kendi medya ve akademiyasının kıyasıya eleştirdiği İsrail politikalarına Türkiye'deki medya ve akademiya toz kondurmuyor. İsrail propagandalarını haber ve yorum diye büyük bir ciddiyetle kamuoyuna empoze ediyor.
- GEÇKİL -

İsrail Hava Kuvvetlerinden istifa eden eski hava pilot yüzbaşı Yonatan Shapira, yaptığı açıklamada ülkesinin ordusunun terörist olduğunu ve Filistinlilere karşı uygulanan politikanın ülkesini bitişe götürdüğünü söyledi.

Shapira 'İsrail ordusu bir terör örgütüdür, komutanları da savaş suçlusudur. İsrail hükümeti Yahudi ırkçısı bir hükümettir ve tüm bölgeyi felakete sürüklemektedir. Ben buna inanıyorum ve birçok kişi de aslında bunun böyle olduğunu anlıyor ama herkes bunu söylemek istemiyor. Bu bir gerçek ve ben bunu söylemek zorundayım.' dedi.

Bir tepki de Yahudi sanatçılardan geldi.

Amerika'da yaşayan Yahudilerin 1996 yılında kurduğu “Barış İçin Yahudi Sesi” (Jewish Voice for Peace) grubu, fanatik Yahudiler ve İsrail askerlerinin Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayan Filistinlileri evlerinden çıkarmasını protesto eden bir bildiri yayınladı. Dünyanın bir çok noktasında üyesi olan grubun Facebook sayfasında yayınlanan bildiri, barış yanlısı Yahudilerin İsrail'i protesto eden pankartlarla çekildikleri fotoğraflar eşliğinde yayımlandı. İsrail'i Filistinlilere karşı ırkçılık yapmak ve sömürgecilikle suçlayan grup üyelerinin evlerinde hazırladıkları pankartların birinde "Yahudiler İsrail'in Kudüs'teki Filistinlilerin evlerini çalmasını ve yıkmasını reddediyor" ifadeleri yer aldı.

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8043599/yahudilerden-israil-saldirilarina-tepki-israili-felakete-surukluyorsun