İL ÖZEL İDARESİ ARSASI İHALESİ TETİŞ FİRMASI’NDA KALDI

Daha önce 3 kez satışa çıkarılan Çaydaçıra Kavşağı'nda bir cephesi Malatya Caddesi'ne bir tarafı ise Keban yoluna bakan Elazığ’ın en değerli arsalarından biri olan İl Özel İdaresi'nin Eski Hizmet Binasının bulunduğu arsa sahibini buldu…

Üç kez satışa çıkartıldığı halde satılamayan, son olarak kat karşılığı metoduyla satışı yapılan arazi üzerinde prestij bir proje yapılması bekleniyor.

DÖRDÜNCÜ İHALEDE SATILDI

Daha önce parasal değer üzerinden satışa çıkarıldığı için alıcısı çıkmayan Özel İdare eski binasının olduğu arazi dördüncü kez kat karşılığı yapım modeliyle ihaleye çıkartıldı. Şehrin en merkezi ve değerli alanı üzerinde olan arazi için nakit değerinin yüksek olması sebebiyle herhangi bir alıcısının çıkmaması sebebiyle yapılan yeni ihalede satış gerçekleşmiş oldu.

İHALE TETİŞ YAPI’DA KALDI

İl Özel İdaresinin kat karşılığı gerçekleştirdiği ihalede 7 firma dosya almasına rağmen sadece bir firma teklif verdi. İhale sonucunda merkezi Elazığ’da Tetiş Yapı İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 20 milyon nakitle birlikte, 106 daire, 22 iş yerini Özel idareye verecek.

ALIŞ-VERİŞ KOMPLEKSİ ŞEHRE PRESTİJ KAZANDIRACAK

Şehrin en değerli arazisi üzerine inşa edilecek alış-veriş merkezi kompleksinde; 810 araçlık 26.000 m² kapalı otopark, 23.000 m² peyzaj alanlı 20 katlı 5 Blok halinde 416 adet konut, 19 dükkan ve içinde 69 adet mağaza bulunacak.

Şehre önemli oranda bir prestij katması beklenen projede yeşil alan ve sosyal donatılar dikkat çekiyor.

M.T

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8042424/il-ozel-idaresi-arsasi-ihalesi-tetis-firmasinda-kaldi