İşte Yeni CHP'de son durum: Atatürk'e laf edene MYK hiçbir şey yapmadı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil, CHP'yi değerlendirirken Dersimli Kemalcıların Selanikli Kemalcıları tasfiye ederek CHP'yi dış güdümlü, işbirlikçi, vesayetçi statükosunu değiştirmeye yerli ve milli bir partiye dönüştürmeye çalıştıklarına vurgu yapıyordu.

Dersimli Kemalcıların partiyi Atatürkçülükten de uzaklaştırdığına sık sık dikkat çeken Geçkil'in tespitlerindeki haklılığı bugün Selanikli Kemalcılardan olan Şahin Mengü'nün isyanı ile bir kez daha teyit oldu.

CHP MYK, başörtülü kadın hakkında skandal ifadeler kullanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı uyarı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Toplantı sonrası konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul etmemiz ve sindirebilmemiz mümkün değil. Kendisi özür diledi, bunu dikkate alarak, yakışıksız açıklamalar nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'na uyarılması talebiyle sevkine oy birliği ile karar verildi" dedi.

CHP MYK'sı Bursa Milletvekili için hiç bir şey yapmadı

Partisinin bu kararıyla ilgili Twitter hesabından açıklamada bulunan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şahin Mengü, "Tanju Özcan için toplanan CHP MYK'sı Atatürk'ü suçlayan Bursa Milletvekili için hiçbir şey yapmadı. Y CHP oldukları için mi?" ifadesini kullandı.

Dersim olaylarına 'katliam' demişti

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın Dersim olaylarında yaşamını yitirenleri andığı paylaşımında "Katliam" ifadesini kullanması büyük yankı uyandırmıştı.

Sarıbal "Dersim katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum" demişti.

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8042348/iste-yeni-chpde-son-durum-ataturke-laf-edene-myk-hicbir-sey-yapmadi