OSB'den Hazar Gölü kıyısında çevre duyarlılığı etkinliği...

Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı çevresel temizlik konusunda farkındalık oluşturmak için “Daha Mavi Daha Yeşil Elazığ, Daha Temiz Hazar Gölü” sloganıyla Hazar Gölü etrafında Fırat Kalkınma Ajansıyla birlikte temizlik etkinliği başlattı.Programa Vali Çetin Oktay Kaldırım, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Muhyeddin Kaya, OSB Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Özen, FKA Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Kurumların Müdürleri, OSB Meslek Yüksekokulu ve OSB Bilim Teknik ve İnovasyon Koleji öğrencileri ve sanayiciler katıldı.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk yapmış olduğu değerlendirmede şunları belirtti:


“Çevresel olumsuzlukları en aza indirmek ve ekolojik dengenin korunması yaklaşımı Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanlığımızın sorumluluklarından en önemlisidir. Çevreye duyarlı üretim teknolojilerin kullanımı ve sürdürebilirliği hep ön planda olmalıdır. Bu nedenle atıklarının girdi olarak geri döndürülmesini, ürünün çevresel etkileri de düşünülerek yeniden tasarlanmasını destekliyoruz.Toplam kalite yaklaşımı atıkların azaltılması, enerji verimliliği, malzemelerin yeniden kullanılması ve geri kazanımı alanlarında yeni olanaklar yaratmayı hedeflemekteyiz. Elazığ Organize Sanayi Bölgesini son 10 yılda dikmiş olduğumuz iki yüzelli bin ağaç ve bir milyona aşkın çalı ve bitki ile Türkiye’nin en yeşil OSB’si haline getirdik.Bu yaklaşım üzerinden “Temiz üretim ile Eko Endüstriyel Bölge” planımızı Fırat Kalkınma Ajansı ile işbirliği içerisinde hayata geçiriyoruz. Hazar Gölü Sahilinde az sonra yapacağımız bu etkinlik inşallah memleketimizde bir farkındalik oluşturur bu gölümüz mavi bayrağına kavuşur. Hazar gölü gibi kapalı bir şekilde ülkemizde sadece sayılı sayıdadır. Bizler de bu gölümüze sahip çıkmalıyız, çıkmak zorundayız, Bu sebepledir ki başlatmış olduğumuz bu farkındalığın inşallah devamı gelir ve ilimizde ki tüm STK’lar, kurumlar da bu temizliğe katkıda bulunur. Ben buradan bizlerden desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım'a, birlikte farkındalığı hayata geçirdiğimiz FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu’ya ve burada yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum dedi.

FKA Genel Sekrete Abdulavahap Yoğunlu yapmış olduğu değerlendirmede şunları söyledi:

“OSB Yönetimi ile birlikte her zaman her konuda bir birliktelik oluşturmak bizleri daha bir mutlu ediyor. Bugün burada Hazar Gölüne dikkat çekmek amacıyla yapmış olduğumuz bu farkındalıkta katılım yoğun olması çok güzel. Bizleri burada yanlız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum."

Vali Çetin Oktay Kaldırım ise Hazar Gölünün önemine vurgu yaparak şöyle devam etti:

“Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığını ve FKA Ajansını yapmış oldukları bu farkındalıktan dolayı tebrik ediyorum. Elazığ’daki kurumlar böyle birliktelik yaptıktan sonra bu şehrin yapamayacağı, aşamayacağı hiç bir zorluk olamaz. Bizlerde Elazığ Valiliği olarak kurumlarımızın yapmış oldukları etkinliklerde yanlarında oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Emeğe herkese teşekkür ediyorum.”

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8039957/osbden-hazar-golu-kiyisinda-cevre-duyarliligi-etkinligi