İsrail'den umudu kalmayan Yunan da mı Türkiye'ye yanaşıyor? Yunanistan Türkiye'ye vize serbestisi versin dedi...

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinin kendisi için beka sorunu olduğunu gören İsrail önce Arap monarşileri ile olan işbirliğini alenileştirdi sonra da donanmamızın önüne Yunanistan'ı gönderdi.

Ancak Türkiye'nin gücü karşısında İsrail'in aciz kaldığını gören ülkeler bir bir saf değiştirmeye başladı. Önce Arap monarşileri Türkiye'ye yanaşmaya başladı.

Şimdi ise Yunanistan'ın Türkiye'ye yanaşmak istediğinin işareti sayılabilecek bir gelişme yaşandı.

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi Alman Welt gazetesine değerlendirmelerde bulundu, AB'nin Türkiye'ye vizesiz seyahat izni verme sözünü tutması gerektiğini söyledi.

İşte Ensonhaber'de yer alan o haber:

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında birçok konuda uzlaşma sağlanan sığınmacı mutabakatının üzerinde beş yıl geçti.

2016'da Türkiye ile AB arasında imzalan mutabakatta yer alan vize serbestisi ve katılım müzakerelerinin canlandırılması gibi taahhütlerde AB, hiçbir somut adım atmadı.

Türkiye, vize serbestisi için eksik kalan kriterleri karşılamak için yoğun çaba harcadı. 72 kriterin 67’sini yerine getirdi, ancak AB, bu çabaları da görmezden geldi.

TÜRKİYE AVRUPA'YA GÖÇÜ AZALTTI

Türkiye ile AB arasında 2016'da imzalanan mülteci mutabakatı sonrasında Ege üzerinden sığınmacı geçişleri büyük ölçüde azalmıştı.

AB'nin bu sözlerini tutmaması sonrası Türkiye'nin AB'ye açılan sınır kapılarını mültecilere açmasından endişe eden Yunanistan'da ise panik havası hakim

"AB SÖZÜNDE DURSUN"

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi de konuyla ilgili Alman Welt gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

Mitarachi, mülteci mutabakatına hem Ankara ve hem de Avrupa tarafından saygı gösterilmesinin önemine dikkat çekerek, Avrupa'nın Türkiye'ye vizesiz seyahat ve ticaret konularında verdiği sözleri tutması gerektiğini söyledi.

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8037186/israilden-umudu-kalmayan-yunan-da-mi-turkiyeye-yanasiyor-yunanistan-turkiyeye-vize-serbestisi-versin-dedi