ELAZIĞSPOR: 2 - BUCASPOR: 0 / CANLI ANLATIM

.................... PTT 1. Lig 26. Hafta Karşılaşması ....................

ELAZIĞSPOR - BUCASPOR / CANLI ANLATIM

2-0

Milli maçlar nedeniyle lige verilen 15 günlük aranın ardından heyecan kaldığı yerden devam ediyor.

İkinci devre oynadığı maçlarda büyük bir düşüş yaşayan Elazığspor 26. Hafta maçında ateş hattının bir basamak üstünde bulunan İzmir ekibi Bucaspor’u konuk ediyor.

25. hafta maçında A. Demirspor karşısında son dakika golüyle 2-1 mağlup olan Bordo Beyazlılar evinde Antalya’ya 0-3 kaybeden Bucaspor karşısına mutlak 3 puan parolasıyla çıkarken, bu karşılaşmaya yeniden diriliş gözüyle bakıyor.

28 ve 24 puana sahip iki takım açısından kritik öneme sahip karşılaşmayı Konya Bölgesi Üst Klasman hakemlerinden Deniz Çoban yenetiyor.

GAKGO’NUN İÇ SAHA FOBİSİ!

PTT 1. Ligin ilk yarısında evinde oynadığı 8 müsabakada 5 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 16 puan toplayan Bordo-Beyazlılar 2.Yarıda oynadığı 8 karşılaşmada 1 galibiyet alabildi.

Sırasıyla Adanaspor'la 0-0 berabere kalan, Osmanlıspor'a 3-0 yenilen, Şanlıurfaspor maçını 1-1 tamamlayan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor maçlarından da golsüz eşitlikle ayrılan bordo beyazlılar sadece 1 gol atabildi.

4. RANDEVU:

İki takım daha önce (2011-2012 sezonu) iki kez karşı karşıya geldi.

İlk maçta Elazığspor sahasında rakibini 2-1 mağlup ederken, rövanşta İzmir ekibi aynı sonuçla Elazığspor’u mağlup etti.

Son olarak bu sezon ligin 9. Haftasında karşı karşıya gelen iki ekibin maçından ev sahibi Bucaspor 3-0 galip ayrıldı.

Galibiyette 2-1 üstün olan İzmir ekibi Bucaspor’un geride kalan 3 maçta atılan gollerde de 6-3 üstünlüğü bulunuyor.

İSTATİSTİKLER:

26. hafta maçları öncesinde ev sahibi Elazığspor 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 11 yenilgiyle 28 puanla 13. Sırada bulunuyor. Bordo Beyazlılar geride kalan 25 maçta rakip filelere 29 gol gönderirken, kalesinde 32 gole engel olamadı.

Ligin ilk devresinde evinde oynadığı maçlarda başarılı sonuçlar alarak dikkat çeken Ümit Özat’ın öğrencileri ikinci yarıda aynı başarıyı gösteremedi. Elazığspor evinde oynadığı toplam 12 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi ile toplam 18 puan elde ederken, rakiplerin kalesine 13 gol gönderip kendi kalesinde ise 11 gol gördü.

Ev sahibi Elazığspor’un en çok gol atan oyuncusu ise 9 golle Mehmet Çakır.

Ligin ilk devresine oranla daha başarılı olan konuk Bucaspor ise geride kalan 25 haftada 5 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 yenilgi ile 24 puan topladı.

Bu sezon deplasmanda oynadığı 12 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 yenilgi alan İzmir ekibi 8 puanı hanesine yazdırırken, attığı 10 gole karşılık kalesinde 26 gol gördü.

Konuk takın en golcü oyuncusu 12 golle İskender Alın.

SAKAT VE CEZALILAR:

Ev sahibi Elazığspor’da cezalı oyuncu bulunmazken, Mehmet Zeki Tunç’un sakatlığı ise devam ediyor. Kemal Tokak ve Enis Kahraman’ın durumunun ise maç saatinde belli olması bekleniyor.

Konuk Bucaspor’da ise sarı kart cezalısı Burakcan Kunt ve sakatlığı devam eden Yasin Avcı dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Tarih-Saat: 4 Nisan Cumartesi 16:00

Stat: Elazığ Atatürk

Canlı Yayın: TRT Web TV

Hakemler: Deniz Çoban (Konya Bölgesi Üst Klasman), Baki Yiğit, Esat Sancaktar ve Mustafa Aydın

Hakem Deniz Çoban, bu sezon Elazığspor’un 1. Hafta Osmanlıspor’a 4-0 yenildiği maçı ve son olarak Ordu deplasmanında 6-1 galip geldiği maçı yönetmişti.

TAKIM KADROLARI:

ELAZIĞSPOR: Ferhat Odabaşı, Eren Aydın, Hakan Bilgiç, Murat Kalkan, Onur Güney, Murat Sözgelmez, Zeki Korkmaz, Murat Kayalı, Davıd Deniz Kılınç, Mehmet Çakır, Serdar Özbayraktar

Yedekler: Mücahit Atalay, Hamıdou Traore, Ümit Karaal, Oğuz Aksoy, İzzet Yıldırım, Taner Yalçın, Noyan Öz

T. Direktör: Ümit Özat

BUCASPOR: Ömer Kahveci, Zafer Çevik, Emin Aladağ, Gökhan Sinanoğlu, Zekeriyya Kacaroğlu, Batuhan İşçiler, Emrecan Afacanoğlu, Emre Şahin, Mehmet İncebacak, Ferhat Çulcuoğlu, İskender Alın

Yedekler: Çağlar Şahin Akbaba, Phılıpp Nsalıwa, Çağrı Tekin, Berkin Kamil Arslan, Burak Aydın, Taha Can Velioğlu, Abdullah Balıkuv

T. Direktör: Mustafa Bahadır

MAÇTAN NOTLAR:

Elazığ’da kapalı bir hava var. Yaklaşık 1500 Bordo Beyazlı taraftar Atatürk Stadı’ndaki yerlerini alıyorlar.

Maçın hakemi Deniz Çoban karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor ve kritik maç Elazığspor’un vuruşu ile başlıyor.

GOOOL 9’ Elazığspor Serdar Özbayraktar ile erken bir gol buluyor ve 1-0 öne geçiyor.

Mehmet Çakır’ın derin pasını alarak sağ kanattan cezaalanına giren Serdar Kaleci Ömer’in kapattığı köşeden topu filelere göndererek takımını öne geçiren gole imzasını atıyor. Bu gol Serdar’ın Elazığspor forması ile 2. Golü olarak kayıtlara geçiyor.

24’ Mehmet İncebacak’ın kafa ile indirdiği top İskender’e gelmeden Onur Güny topu uzaklaştırıyor.

30’ Sakatlanan Mehmet İncebacak yerini Kamil Arslan’a bırakıyor.

31’ Elazığspor 2. Gole çok yaklaştı. Geri pası ayağıyla uzaklaştırmak isteyen Ömer’in vuruşu Serdar’dan dönüyor ve Zekeriyya son anda topu tehlike bölgesinin dışına taşıyor.

35’ Gökhan’ın hatalı pasını kapan Mehmet Çakır hızla cezaalanına kadar iniyor müsait durumda vuruyor ancak top üstten auta çıkıyor.

37’ Murat Kayalı’nın pasını alan Serdar ani gelişen atakta uygun durumdaki Murat’a vermek yerine kendisi vurmayı deniyor ve top kaleci Ömer’de kalıyor.

41’ Elazığspor Davıd Deniz Kılınç yaptığı faul sonrası hakem Deniz Çoban tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

44’ Batuhan’ın tehlikeli ortasını kaptan Eren uzaklaştırıyor.

İlk yarının sonuna 1 dakika ilave ediliyor.

Hakem Deniz Çoban ilk yarının skorunu ilan eden düdüğünü çalıyor.

ELAZIĞSPOR: 1 – BUCASPOR: 0

Elazığspor 2. Yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. David Deniz Kılınç oyundan çıkarken Taner Yalçın oyuna giren isim.

Karşılaşmanın ikinci yarısı Bucaspor’un vuruşu ile başlıyor.

48’ Emre’nin pasını alan İskender cezayayı üzerinde dönerek vuruşunu yapıyor top iyi yer tutan Kaleci Ferhat’ta kalıyor.

49’ Mehmet Çakır’ın sağ kanattan uzattığı alan Taner bekletmeden vuruyor Serdar’ın önünden geçen top yandan auta çıkıyor.

51’ Elazığspor’da ikinci oyuncu değişikliği. Sakatlanan Hakan Bilgiç’in yerine İzzet Yıldırım giriyor.

54’ Serdar Özbayraktar cezaalınında Emrecan tarafından düşürülüyor ancak hakem Deniz Çoban devam kararı veriyor.

55’ Murat Kayalı’nın cezayayı önünden çektiği şut son anda Gökhan’a çarparak kornere çıkıyor.

58’ Bucaspor gole çok yaklaştı. Emre'nin derin pasıyla defansın arkasına sarkan İskender’i cezalını çizgisinde karşılayan kaleci Ferhat gole izin vermeyen isim oluyor.

60’ Bu kez Elazığspor 2. Gole yaklaşıyor. Mehmet Çakır’ın pasıyla Ömer’le karşı karşıya kalan Serdar Özbayraktar’ın önünü iyi kapatan kaleci Ömer gole izin vermiyor.

67’ Eren’in ara pasına hareketlenen Berkin’in sağ çaprazdan vurduğu şut Ferhat’ın üzerinden aşıyor Elazığspor defansı son anda uzaklaştırıyor.

69’ Konuk Bucaspor gole yaklaştı. Cezaalını içinde oluşan karambolde Gökhan önünden geçen topa dokunamıyor ve Elazığspor defansı topu tehlike bölgesinin dışına taşıyor.

71’ Elazığspor takımında son oyuncu değişikliği; Murat Kalkan oyundan çıkarken, Noyan Öz oyuna giren isim

74’ Bucaspr beraberlik golüne çok yaklaştı. Uzun pasta cezaaalına giren Ferhat Çulcuoğlu Onur’u oyundan düşürdükten sonra vuruşunu yapıyor top yan direğe çarparak auta çıkıyor.

78’ Zekeriya’nın tehlikeli ortasını Murat Sözgelmez kafa ile uzaklaştırıyor.

80’ Emin Aladağ’ın sağ kanattan ortasına ters vuruş yapan defansın hatasını kaleci Ferhat topu kontrol ederek telafi ediyor.

82’ Konuk takım Bucaspor’un beraberlik golü bulmak için baskısı devam ediyor. Emre Şahin’in pasını alan Ferhat dönüp vurmak istiyor ama araya giren Elazığspor defansı topu uzaklaştırıyor.

84’ Bucaspor’da oyuncu değişikliği. İskender Alın yerini Çağrı Tekin’e bırakıyor.

85’ Bucaspor’da son oyuncu değişikliği. Ferhat yerini Burak Aydın’a bırakıyor.

GOOOOL 89’ Elazığspor Noyan Öz’le skoru 2-0 yaparak rahat bir nefes alıyor.

Ani gelişen atakta Murat Kayalı atağa kalkan Noyan’ın önüne pasını aktarıyor. Sağ çaprazdan cezaalanına giren Noyan’ın sert vuruşu yan direğe de çarparak 2. Kez Bucaspor fileleriyle buluşuyor. Bu gol Noyan’ın bu sezon Elazığspor forması ile 2. Golü olarak kayıtlara geçiyor.

Maçın sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.

90+3 Murat Kayalı son çizgiye kadar iniyor topu ortalıyor, gelişine vuran Taner Yalçın’ın şutu üstten auta çıkıyor.

Hakem Deniz Çoban karşılaşmanın skorunu ilan eden düdüğünü çalıyor.

ELAZIĞSPOR: 2 – BUCASPOR: 0

MAÇ SONU:

İkinci yarıdaki son galibiyetini 21. Haftada Ordu deplasmanında alan Elazığspor nihayet şeytanın bacağını kırarak 4 hafta sonra 3 puanla tanıştı.

Ateş hattından uzaklaşmak isteyen Bucaspor’u konuk eden Bordo Beyazlılar 8. Dakikada Serdar Özbayraktar ve 89.’da Noyan’ın golleriyle çok kritik bir 3 puan kazanarak moral buldu.

Devre arasında Elazığspor’a gelen Serdar Özbayraktar Bucaspor’a attığı golle Bordo Beyazlı forma ile 2. Golüne imza atarken, 2. Golün sahibi Noyan’da yine Elazığspor forması ile bu sezon 2. Golüne imza attı.

İkinci yarının büyük bölümünde oyun üstünlüğünü rakibine kaptıran Bordo Beyazlılar kalesinde önemli gol tehlikeleri yaşadı.

89’da Noyan’ın golüyle rahat bir nefes alan Bordo Beyazlılar kalan 6 dakikada iyi bir savunma yaparak kalesinde gole izin vermedi.

Puanını 31’e yükselten Elazığspor 13. Sıradaki yerini korurken, konuk Bucaspor 24 puanla ateş hattı içine 16. Sıraya geriledi.

Daha önce Kayseri ve Karşıyaka maçlarından sarı kartı bulunan David Deniz Kılınç bu maçta gördüğü sarı kartla kart sınırına gelen futbolcular arasına katıldı. Elazığspor'un diğer 3 sarı kartı bulunan futbolcuları ise Onur Güney ve Mehmet Çakır.

Elazığspor önümüzdeki hafta Altınordu ile İzmir’de yine zorlu bir mücadeleye çıkacak.

- El-Aziz Gazetesi, Spor bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8031701/elazigspor-2-bucaspor-0-canli-anlatim