Avrupa’daki Müslümanların tatil tercihi Türkiye oldu!

Avrupa'da yaşayan Müslümanların tatil için tercihleri Türkiye’deki helal oteller oldu.

Pandemiye rağmen Türkiye Helal Turizmde büyüme devam ediyor. Arap monarşilerinin İsrail ile ilişkilerini açık hale getirdiği bir dönemde Avrupalı Müslümanlar da tatil tercihlerini Türkiye'den yana kullandılar.

Türkiye sektörde rakiplerini geride bıraktı. Özellikle helal turizmde ileride olan BEA, S.Arabistan, Malezya, Katar, gibi ülkelerin önüne geçti.

Türkiye'ye gelen Müslüman turist sayısı 7, 5 milyona ulaştı. Turizm Bakanlığı'nın güvenli turizm uygulaması ile Avrupa’da yaşayan Müslümanlar Türkiye'yi tercih etti.

Halalhotelcheck.com üzerinden gelen rezervasyonların öncellikle tercih ettikleri helal otellerde aranan özellikler bayanlara özel ayrı plajlar ve havuzlar olması, baylara ayrı plaj ve havuzların olmasıydı.

Bunun yanı sıra aileler için de ayrı bölümler olmasını tercih ediyorlar. Türkiye'yi tercih eden Avrupa'da yaşan Müslümanların en çok geldikleri ülkeler de başta Fransa, İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda gibi ülkeler oldular.

Avrupa’da yaşayan Müslümanların Türkiye'yi tercih etmesinin bir diğer sebebi ise Türk mutfağında helal yiyecek ve içeceklerin servis edilmesi...

Türkiye’nin zengin kültürel mirasa sahip olması bunu yanı sıra Türkiye'de helal otellerin sayıların artması ve helal konsepte 5 yıldızlı hizmetler sunulması Avrupa’daki Müslümanlar için cazip geldi.

halalhotelchek.com yapılan rezervasyon değerlendirmesinde Avrupa’daki Müslümanlardan Türkiye gelenlerin çoğunluğu aileler olup yaz sezonu Antalya, Alanya, Marmaris, Bodrum gibi önde gelen şehirlerimizi tercih ettiler.

Ayrıca gezi ve kültürel turlarda ise Kapadokya, İstanbul, Trabzon ve Doğu Anadolu'daki şehirler tercihleri oluyor.

- El-Aziz Gazetesi, Yaşam bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8030528/avrupadaki-muslumanlarin-tatil-tercihi-turkiye-oldu