EMNİYET'TE BÜYÜK FETÖ OPERASYONU-9 BİN 103 POLİS AÇIĞA ALINDI

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi...

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Dünki operasyonla açığa alınan emniyet personelleri arasında; 60 emniyet amiri, 24 başkomiser, 245 komiser, 550 komiser yardımcısı, 341 başpolis ve 7 bin 767 polis memurunun olduğu ortaya çıktı.

Birinci sınıf emniyet müdürleri arasında Teftiş Kurulu Başkanlığı kadrosundaki, Muhsin A, Necmi B. ve Hayati Ş. ile Özel Güvenlik Denetleme Daire Başkanlığı kadrosunda yer alan Celal Y. ve Hacı Bayram K. bulunuyor.

Açığa alınanlan polislerin 2.500’ünün İstanbul’da, 1.350’sinin Ankara’da görev yaptığı bildirilirken, Elazığ'dan ise çeşitli rütbelerde toplam 72 isim bulunuyor.

Kritik yerlerde görev yapıyorlardı

Açığa alınan isimlerden bazıları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM gibi kritik yerlerde görev yapıyordu.

Çok Üst Düzeyde Polis Müdürleri Var

Açığa alınan polislerin, 1. Sınıf Emniyet Müdürleri, Emniyet Amirleri, Türkiye genelinde tüm şubelerde, özellikle İstihbarat ve terörle mücadele şubelerinde görevli amir ve memur düzeyinde polisler olduğu öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesiyle açığa alınan 9 bin 103 polis arasında çeşitli derecelerden toplam 115 müdür var.

Bunlardan beş tanesi 1. Sınıf emniyet müdürü fakat kritik veya aktif birimlerde değiller. Aralarında aktif görevde olan il emniyet müdürü ise yok.

Erdoğan’ın 19 koruması da gözaltına alınanlar arasında

Dün akşam saatlerinde ‘FETÖ’ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınan 9 bin 103 polis arasında, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin yakın koruma ve güvenliğinden sorumlu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli 2’si emniyet müdürü 19 polisin de olduğu ortaya çıktı.

Elazığ'dan toplam 72 isim var

Açığa alınanlar listesinde Elazığ’dan toplam 72 polis bulunuyor. Yayınlanan listede: 1’i 3. Sınıf Emniyet Müdürü olmak üzere, 2 Emniyet Amiri, 3 Komiser, 2 Komiser Yardımcısı, 5 Başpolis ve 59 polis memurunun isimleri geçiyor.

İşte açıklanan o iller ve açığa alınan polis sayısı;

TAM LİSTEYİ GÖRMEK İÇİN - TIKLAYIN

M.T

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8029806/emniyette-buyuk-feto-operasyonu-9-bin-103-polis-aciga-alindi