MÜSİAD Dost Meclisi İpek Yolu Gençlik Merkezinde Gerçekleşti

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Dost Meclisi toplantısı, Türkiye’de ilk olan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Murat Okubay’ın katılımı ile gerçekleşti.

MÜSİAD Elazığ üyeleri, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinin faaliyet alanlarını, yapmış oldukları çalışmaları, projelerini, atölyeleri ve Ar-Ge merkezi alanlarını yerinde görme imkânı buldu.

Programın açılış konuşmasını yapan başkan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Gürkan; "Cumhurbaşkanlığı himayesinde çok sayıda kurum ve kuruluşun desteği ile Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan şehrimizin en önemli eğitim ve kültür tesisi İpek Yolu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 25 Ocak’ta açıldı. Alanında ülkemizde bir ilk olan ve toplam fiziki büyüklüğü 220 bin metrekareyi bulan İpek Yolunun, Elazığ’ın eğitim ve kültür faaliyetlerine önemli bir değer katacağına inanıyorum. Bir neslin burada ihyası, inşası bizim için büyük önem taşıyor.

Gelecek nesillerin yetişmesinde önemli roller üstlenecek olan, konsepti ve özellikleri itibariyle örnek proje olarak gösterilen İpekyolu’nun şehrimizde olması da bizler için ayrı bir mutluluk. Dünyanın ve ülkemizin dört bir tarafından çocuklarımız ve gençlerimiz buraya gelerek bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif faaliyet ve aktivitelerini burada gerçekleştiriyor. Trafik eğitim parkurundan tutun da, binicilik, okçuluk, spor ve macera etkinlikleri, dil eğitimi, musiki, sanat, el becerileri, Ar-Ge merkezi, organik tarım uygulamaları gibi birçok alanda çocuklarımız değişik aktivitelerle buluşuyor. Yine bunların yanı sıra gençlere yönelik tematik eğitim atölyeleri ve çok sayıda branşta tematik meslek atölyeleri ve eğitim alanları, paintball (Paintbol) parkurları ile bu eşsiz proje aziz şehrimize kazandırılmış oldu. Bu projenin şüphesiz en güzel yanı çocuk ve gençlerimizin ülkemizin ortak değerlerine bağlılığını ve farklı coğrafyalardaki akranları arasındaki birlik ve beraberliğini arttırması…

Bilim merkezleri ile sosyal ve beşeri bilimlerin alanlarını kapsayan tematik merkezlerin işbirliğine dayalı programlar oluşturulması, öyküleyici ve betimleyici tarih anlatımına, yaygın ve uygulamalı eğitim yaklaşımına dayalı yaşayarak öğrenme alanları oluşturması bu projeyi daha da anlamlaştırıyor. Üniversitelerimizde öğrenim gören gençleri proje faaliyetlerine dahil ederek aktif vatandaşlık, sosyal sorumluluk ve gönüllülük gibi konulardaki farkındalıklarını artırmak ve boş zamanlarını aktif bir şekilde geçirmelerine yardımcı olmak gibi misyonları da olan bu merkezin daha faal olabilmesi için bizler de MÜSİAD Elazığ olarak her türlü desteği vermeye gayret göstereceğiz. MÜSİAD olarak buradaki faaliyetlere en yoğun şekilde katılım sağlayarak üyelerimize buranın imkanlarından faydalanma olanağı sağlayacağız. Ben bu duygu ve düşüncelerle bu özel ve güzel mekanın tamamlanmasında emeği geçen mimar, mühendis ve işçiler başta olmak üzere, milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerine, en çok da Genel Sekreter Yardımcımız Dr. Murat Okubay'a kalbi şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Program sonrasında MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan tarafından, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Murat Okubay’a ülkemizin yetiştirdiği kıymetli iş insanı, akademisyen ve düşünürlerin ülkemizin entellektüel ve ekonomik seyrine yön verdikleri yaşam öykülerini ölümsüzleştirmek amacıyla yazılan MÜSİAD Saygı Kitaplığının ilk serisini takdim etti.

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8025091/musiad-dost-meclisi-ipek-yolu-genclik-merkezinde-gerceklesti