Diyanet Harput Eğitim Merkezi’nden İdlib’e Anlamlı Yardım!

Diyanet Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri İdlib’te yapımı devam eden iyilik evleri kampanyasına destek verdi.

Diyanet Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç tarafından düzenlenen yardım kampanyasına katılan kursiyerler aralarında 8.500 TL toplayarak iyilik evleri projesine destek oldu.

Diyanet Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“2011 yılından bu yana Suriye’de devam eden savaş pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir o kadar insanın da yakınlarını ve yaşadığı evlerini kaybetmesine neden oldu. Bombardıman ve saldırılar altında evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarabilirse başka ülkelere sığınıyorlar. Kendi topraklarında sıkışıp kalan aileler ise zorlu arazi ve mevsim şartlarında çadırlarda ve dağınık kamp alanlarında yaşam mücadelesi veriyor.

2019 yılında İdlib’e yönelik saldırılar nedeniyle yeniden başlayan göç dalgası sonucunda yüzbinlerce insan evlerini terk ederek Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmeye başladı. Her şeyi geride bırakarak yollara düşen ailelerin camiler ve çadırlar dışında başlarını sokacak bir ortamları yok. Yazın sıcak, kışın soğuk ve çamura karşı korunaksız kalan ailelerin nitelikli barınma ihtiyacı hayati öneme sahip durumda.

Bu vesileyle zor şartlar altında yaşamına sürdüren ailelerimizin sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlamak amacıyla Diyanet Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kursiyerleri 8.500 TL olan iyilik konutları projesine topladıkları yardımı aktararak savaş mağduru ailelerin bir nebze de olsa yaşam standartlarını iyi hale gelmesine vesile olmayı amaçladılar.’’

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8024603/diyanet-harput-egitim-merkezinden-idlibe-anlamli-yardim