ELAZIĞSPOR’UN KANAT OYUNCUSU BERK YILDIZ EVKUR YENİ MALATYASPOR’DA HAZIRLIK MAÇI ELAZIĞSPOR: 3-HELMOND SPORT: 0 - TIKLAYIN

Devre arası transferin başlaması ile birlikte hareketli saatlerin yaşandığı Elazığspor'da yolları ayrılan futbolcu sayısı 6'ya yükseldi...

Elazığspor'un stoper Murat Akça'ya karşılık takas teklifi sunduğu Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor Elazığspor’un kanat oyuncusu Berk Yıldız ile har konuda anlaşma sağladı.

Evkur Yeni Malatyaspor sonunda muradına ererken, takas konusunda adı geçen Murat Akça transferinin de olumlu sonuçlanması bekleniyor.

ELAZIĞSPOR KULÜBÜ/ "Teşekkürler Berk Yıldız"

Genç futbolcu ile yollarını ayıran Elazığspor Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Takımımıza 2014-2015 sezonu başında katılan Berk Yıldız ile karşılıklı anlaşarak yollarımız ayrılmıştır. Berk Yıldız'a tüm emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."

Berk YILDIZ/ "Hakkınızı helal edin"

Elazığspor’un yollarını ayırdığı Berk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “3.5 yıl boyunca üzerimde emeği geçen hocalarıma, takım arkadaşlarıma, ağabeylerime, beni her daim evladı gören sayın başkanımıza, yönetim kuruluna ve taraftarlara sonsuz teşekkürler. Bundan sonraki maçlarda, zorlu lig yarışında hak ettiğiniz yerde olmanız dileğiyle hakkınızı helal edin” ifadelerini kullandı.

Başkan GEVREK/ “Geleceğin takımını kuruyoruz”

Kulüp Başkanı Adil Gevrek Berk Yıldız, Gökhan ve Mustafa’nın geleceğe yönelik transferler olduğunu söyledi.

Geleceğin takımını kurmayı hedefleyen sarı-kırmızılılar, Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Elazığspor'dan Berk Yıldız ile birlikte şu ana kadar TFF 2. Lig ekibi Mersin İdmanyurdu'ndan Gökhan Akkan ve TFF 3. Lig ekibi Düzyurtspor'dan Mustafa Eskihellaç'ı kadrosuna kattı.

3 futbolcunun da takımın Antalya kampına katılacakları açıklandı.

Gevrek transferi doğruladı…

Transfer çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunan Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, aldıkları oyuncuların geleceğe yönelik transferler olduğunu söyledi.

Transfer ettikleri 3 futbolcunun da geleceğe dönük yetenekli futbolcular olduğunu kaydeden Gevrek:

"Berk olsun, Gökhan olsun, Mustafa olsun bunlar genç ve yetenekli futbolcular. Bu transferleri geleceği düşünerek yaptık. Nasıl geçmişte bir Azubuike, bir Rahman Buğra, ya da bir Sadık'ı genç kontenjanından bugün buralara getirdiysek, bu oyuncular da tecrübe kazandıktan sonra kulübümüze uzun yıllar hizmet edecektir diye düşünüyorum.

Taraftarımız rahat olsun takımımızı güçlendirecek transferleri yapacağız. Bu oyuncular söylediğim gibi geleceğin takımını kurmaya yönelik oyuncular…" dedi.

Berk YILDIZ:

2014-2015 sezonunda Galatasaray'dan kiralanan ve daha sonra büyük umutlarla 3 yıllık anlaşma sağlanan genç oyuncu Berk Yıldız 2016-2017 sezonunda 20 maçta ilk 11’de forma giydi.

21 yaşındaki sol kanat oyuncusu Berk, geçen sezon 1.735 dakika süre aldığı Elazığspor forması ile 2 gole imza atarak takımın ligde kalmasına büyük katkı verdi.

Bu sezon ise 2’si Kupa 14’ü lig olmak üzere toplam 16 maçta 664 dakika forma giyen Berk’in Elazığspor ile 31 Mayıs 2018 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Berk 3 sezon boyunca Bordo Beyazlı takımda toplam 85 maçta görev yaparken, toplam 6 gole imza attı.

Murat AKÇA:

1990 Almanya doğumlu olan Murat AKÇA, Galarasaray altyapısında yetiştikten sonra Denizlispor, Adana Demirspor, Sivasspor, Karabükspor ve son olarak Evkur Yeni Malatyaspor formaları giydi.

Geçtiğimiz sezon Evkur Yeni Malatyaspor’un şampiyon olan kadrosunda da yer alan Murat, bu sezon 3 lig, 3 de kupa maçında görev yapabildi.

Kariyerinde 267 resmi maç ve 14 gol bulunan tecrübeli oyuncu, çeşitli yaş gruplarında 68 kez Milli formayı da giydi.

Murat AKÇA’nın Süper Lig kariyerinde 66, 1. Lig’de ise 27 maçı bulunuyor.

ELAZIĞSPOR İLE YOLLARI AYRILAN MURAT KAYALI GÜMÜŞHANESPOR İLE ANLAŞTI - TIKLAYIN HAZIRLIK MAÇI ELAZIĞSPOR: 3-HELMOND SPORT: 0 - TIKLAYIN

- El-Aziz Gazetesi, Spor bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8022504/elazigsporun-kanat-oyuncusu-berk-yildiz-evkur-yeni-malatyasporda-hazirlik-maci-elazigspor-3-helmond-sport-0-tiklayin