Elazığ Ekonomi Platformunda Ahmet Saraç dönemi...

Elazığ Ekonomi Platformu Mart Ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Elazığ Ekonomi Platformu'nun (ELEP) 8. Dönem Başkanı olarak Enerji Verimliği Artırma Derneği Başkanı Ahmet Saraç Yürütme Kurulu Üyeliklerine Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Av. Murat Erdoğan ve Elazığ Mobilyacılar Derneği (EMOSDER) Başkanı Mehmet Dilek seçildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ İş Kadınlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık 2020 yılında yapılan faaliyetler hakkında üyelere bilgiler vererek, şunları söyledi:

"Elazığ Ekonomi Platformu, hem şehrimizin ekonomik gelişimine, hem iş dünyası arasında işbirliğinin güçlendirilmesine çok değerli katkılar sağlamaktadır. Platform dönem başkanlığı yaptığım geçen bir yıllık süreçte 24 Ocak 2020 tarihinde yaşadığımız deprem felaketi sonrasında şehrimizin yeniden ayağa kalkması için yapılması gerekenlere ilişkin çalışmaları destekledik, yaşanan sorunların çözümü için karar vericilere öneriler sunduk. Elazığ olarak zor bir süreci yaşadık ve yaşıyoruz. Bir yandan deprem diğer yandan pandemi süreci hem toplumsal anlamda hem de ekonomik anlamda bazı hasarlar oluşturdu. Şehir olarak, birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci aşacağımıza inanıyorum. Şehrimizin sürdürülebilir bir kalkınma süreci yaşaması için sektörel yapılanmaları hızlı bir şekilde tamamlaması gerekmektedir. Platform olarak bu çerçevede Elazığ Mobilyacılar Sitesi'nin kurulmasına yönelik çalışmaları güçlü bir şekilde destekliyoruz. Yine geçen süreçte kooperatifleşme çalışmalarına ağırlık verdik. Bu yöndeki çalışmalarımızın önümüzdeki süreçte somut sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Yürütme kurulunda görev alan ve platform üyesi derneklerimizin Başkanlarıyla oldukça verimli bir çalışma dönemi gerçekleştirdik. Tüm arkadaşlarımıza süreç içerisindeki gayret ve çalışmalarından dolap teşekkür ediyorum. ELEP'in kuruluş ilkeleri gereği olarak platform dönem başkanlığını Enerji Verimliği Artırma Derneği Başkanı Ahmet Saraç'a devrediyorum. Değerli başkanımıza ve yürütme kurulunda görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

ELEP 8.Dönem Başkanı ve Enerji Verimliği Artırma Derneği Başkanı Ahmet Saraç ise görevi devraldığı Elazığ İş Kadınları Başkanı Prof.Dr. Yasemin Açık’a, yürütme kurulu üyeleri Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Av. Murat Erdoğan ve Savunma Uzay ve Havacılık Derneği (SÜHA) Başkan Yardımcısı Osman Seçkin’e gerek pandemi ve deprem süreçlerinde göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı ve gayretlerden dolayı teşekkür ederek, "Elazığ Ekonomi Platformumuzun devam etmekte olan projeleri olan Gıda Toptancılar Sitesi, Mobilyacılar Sitesi ve İnşaat Malzemecileri Sitesi projelerimizin yanında yeni projeler ile aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız" dedi.

Başkan Saraç, "bilindiği üzere T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, ülke genelinde cazibe merkezleri oluşturmak, sanayi ve ticarette büyüme ve kalkınmayı desteklemek üzere ülkemizi Sanayi Teşvik Bölgelerine ayırmıştır. İlimiz ’de bu planlama içinde 6.Bölge Teşvik alanı içinde değerlendirilmiştir. 6.Bölge teşvikleri kapsamında orta ve büyük ölçekli işletmelere yönelik olarak, Vergi indirimleri, gelir vergisi ve gümrük vergilerinde indirimler, sigorta primi teşvikleri, kredi faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, KDV indirimleri ve iadeleri, hammadde ve teçhizat alım ve kurulum destekleri gibi pek çok alanda önemli teşvikler sunulmaktadır. Yapılan düzenlemede 31.12.2021 tarihine kadar geçerli olan 6.Bölge Teşviklerinden yararlanma süresinin, özellikle 2020 yılında yaşanan 6.8 lik depremin ilimiz ekonomisinde yol açtığı zararlar ve son bir yıldır dünya genelinde yaşanan pandemi sürecinin de pek çok olumsuz etkisinin de göz önünde bulundurularak, Hükümetimiz tarafından yetkili organlarında değerlendirilmek sureti ile 2025 yılına kadar uzatılmasının Elazığ sanayisi ve ticaretine fevkalade faydası olacak bir karar olacağı kanaatindeyiz.

Elazığ Tarım, hayvancılık, sanayi tesisleri, madencilik, ulaşım ve turizm sektörü ve ticari işletmeleri ile, çalışkan insanlarının, başarılı işadamları ve girişimcilerinin, Mülki İdaresi ve yerel yönetimleri ile ortak akıl geliştirebilen sivil toplum kuruluşları ile birlikte her geçen gün daha ileriye doğru gidecektir" dedi.

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8022471/elazig-ekonomi-platformunda-ahmet-sarac-donemi