Umre hayaline Dini Bilgiler Yarışması ile ulaştı!

Elazığ Müftülüğü’nün engelli vatandaşlara yönelik yürüttüğü Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler kursları devam ederken, Başkanlığın ödülleri ise mutluluk kaynağı oluyor...

Elazığ'da 32 yaşındaki işitme engelli İlknur Baykal, kutsal toprakları görme hayaline dini bilgiler yarışmasında elde ettiği birincilik ile ulaştı.

Kendisi gibi işitme engelli olan 14 yıllık eşi Ahmet Baykal'ın iki yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nın işitme engellilere yönelik düzenlediği yarışmada derece elde edip umreye gitmesinden etkilenen İlknur Baykal, Elazığ İl Müftülüğünün açtığı Kur'an kursuna katıldı.

Burada Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen işitme engellilere yönelik umre ödüllü dini bilgiler yarışmasına eşi Ahmet'in desteği ile hazırlanan Baykal, yarışmada birinci olmayı başardı. Baykal, böylelikle işaret dili ile Kur'an-ı Kerim öğrendi ve yıllardır hayalini kurduğu kutsal topakları görme hayalini yakaladı.

BAYKAL: “HER ŞEYİ ANLATINCA ÇOK DUYGULANDIM”

Eşinin umreye gitmesinin kendisini umutlandırdığını belirten İlknur Baykal;

“Küçüklüğümden beri hep kutsal topraklara gitme hayali kuruyordum ama maddi sıkıntı dolayı bu bana imkânsız geliyordu. İki yıl önce erkek işitme engelliler için Kur'an kursu açılmıştı. Eşim bu kursta birinci olmuştu. Ödül olarak eşimi umreye gönderdiler. Umreden geldikten sonra bana kutsal topraklarda ki her şeyi anlatınca çok duygulandım. İlk başta çok zorlandım ama eşimin desteği ile başardım. Ben de eşim gibi sınavda birinci oldum. Bu benim en büyük hayalimdi. Çok şükür şimdi o hayalime kavuşacağım. Çifte mutluluk yaşıyorum hem Kur'an öğrendim hem de umre hayalim gerçek oldu" dedi.

“ÇOK ŞÜKÜR BUGÜN İKİMİZ DE ÇOK MUTLUYUZ”

37 yaşındaki Ahmet Baykal da daha önce de kendisinin sınavda birinci olduğunu ve umreye gittiğini ifade ederek;

"Umreden döndükten sonra eşim çok duygulanmıştı. Eşim de gitmek istiyordu. Onunla çok çalıştık. Çok şükür bugün ikimiz de çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

APAYDIN: “İLKNUR BAYKAL'IN UMRE HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü ve Kur'an kursu hocası Mustafa Apaydın, işitme engellilere Kur'an kursu eğitimi verip onların eksik yönlerini tamamlamaya çalıştıklarını belirterek;

“Yaptığımız etkinliklerde engellilerin motive edilmesi için çeşitli ödüller eriyoruz. İlknur Baykal'ın umre hayalini gerçekleştirdik. Bu tür kurslar farkındalık oluşturmak diğer engellileri Kur'an ile tanıştırmak için büyük bir katkı sunuyor" şeklinde konuştu.

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8021450/umre-hayaline-dini-bilgiler-yarismasi-ile-ulasti