VEKİLLERDEN ORTAK AÇIKLAMA

İl Özel İdaresinde yapılacak olan personel alımları ile alakalı muhalefetin kura ile alınsın çağrısına AKP ilimiz Milletvekillerinden açıklama geldi. Açıklamada alımların zaten kura ile yapılacağının başvuru ilanında yer aldığı, iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Milletvekilleri ortak olarak yaptığı basın açıklamasında şunlara yer aldı:

“İl Özel İdare Personel Şirketi marifetiyle İl Özel İdare işlerinde görevlendirilmek üzere farklı branşlarda 48 personel alımı ile ilgili ilana çıkılmıştır. İşe alım esasları ilanda beyan edilmiştir.

ALIM LİSTELERİNİN HAZIRLANDIĞI DEDİKODUSU ASILSIZDIR

İşe almalarla ilgili özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sayın Gürsel Erol basına verdiği demeçlerde işe alımlarla ilgili AK Parti İl Başkanlığı ve milletvekillerinin işe alım listeleri hazırladığına dair beyanlarda bulunmuştur. Bu beyanların aslı astarı yoktur ve gerçeği yansıtmamaktadır. Kurum içinden bir takım yönlendirmelerin de olduğu duyumları tarafımıza ulaşmaktadır. Bilinmelidir ki içinde niyet problemi olan hiçbir yaklaşım karşılıksız kalmayacaktır.

Devlet bir imkan oluşturmuş ve 48 kardeşimiz için umut ışığı doğmuştur. Gönül isterdi ki, daha fazla personel alımı ve istihdam olsun ancak günün şartları, ihtiyaçları ve imkanları bu sayı ile kısıtlıdır.

BAŞVURU İLANINDA KURA İLE YAPILACAĞI BELİRTİLMİŞTİR

Başvuru şartları ve alım yapılacak branşlar bellidir. İşe alım usulü ile ilgili ilanda kurum tarafından kura yapılabileceği açıkça beyan edilmiştir. Olay bu kadar açık ve net iken konuyu suistimal etmek ve insanların umudu üzerinden siyaset yapmak doğru değildir. Bizim görevimiz hakkı, hukuku korumak ve adaleti sağlamaktır.

Bundan dolayıdır ki bugüne kadar iş kur alımlarında dahi kura yöntemi uygulanmıştır. Kamuoyu bunun yakın şahididir.

DAHA ÖNCEKİ PERSONEL ALIMINDA DA KURA YÖNTEMİ UYGULANDI

İl özel idaresi Persenel A.Ş’ye personel alımı ile ilgili yine kura yöntemine başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz.

Daha önce mutabık kaldığımız üzere alımlar yine kura ile yapılacaktır, bir önceki personel alımında da kura yöntemini kullanmıştık.

Aslı astarı olmayan kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesini kamuoyundan istirham ediyoruz.

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/8015435/vekillerden-ortak-aciklama