PKK'yı hedef alan Tunceli Cemevi Başkanı'na vatandaşlardan destek

PKK/HDP’nin hedefinde olan Tunceli Cemevi Başkanı, Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt’a destek yağdı. Tunceli başta olmak üzere ülkenin dört bir yanından tüm kesimlerden vatandaşlar Yurt’un yanında olduklarını bildirdiler.

Vatansever tavrından dolayı PKK/HDP ve başını çektiği örgütlerin hedefinde olan Tunceli Cemevi Başkanı, Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt’un Aydınlık’a yaptığı açıklamalar Türkiye’nin gündemine oturdu. Aydınlık’ın 13 Haziran Pazartesi günü manşetine taşıdığı Yurt’a, vatandaşlar hem özel olarak ulaşarak hem de sosyal medya üzerinden destek mesajları gönderdiler. Aydınlık çalışanlarına da çok sayıda dayanışma mesajı geldi. Mesajlarda Ali Ekber Yurt’un yalnız olmadığı vurgulandı. “PKK ile Alevilik asla yan yana gelmeyecek.” denildi.

‘ALLAH RAZI OLSUN’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Tunceli Cemevi’nde misafir ettiği için HDP ve İslam dışı Alevilik projesi savunucuları tarafından hedef tahtasına oturtulan Ali Ekber Yurt’a, Alevi kurumlarını temsilen Alevi Dedeleri Ali Timurtaş Özmen, Hüseyin Öz ve Hüseyin Değerli destek olmuştu. Destek olan kurumlara Selçuklu Alevi Kültür Dernekleri (SAKD) de eklendi. SAKD yöneticisi Fırat Akten, “Ali Ekber Yurt dedemizin son nefesimize kadar yanındayız. Alevilik bölücülerin elinde oyuncak yapacağı, siyasi rant elde edeceği bir inanç değildir.” diye konuştu.

Aydınlık’ın manşetinin ardından Tunceli başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafından tüm kesimlerden vatandaşlar da yağmur gibi mesaj gönderdiler. İşte onlardan bazıları:

“Dedem, sen HDP’yi cemevine sokmadın, biz senden razıyız, Allah da senden razı olsun.”

“Ne zaman Allah Muhammed Ali desem aynı gruplar benim de karşıma çıktılar. Yalnız değiliz, boyun eğmeyiz.”

“Aleviliği maske olarak kullananlara karşı Ali Ekber Yurt’un yanındayım.”

“PKK’nın oyunlarını bozanları tebrik ediyoruz. Yolları açık olsun.”

“Devlet bizim, cumhuriyet bizim, cemevleri bizim. Varol Ali Ekber Dede.”

“Doğru duvar yıkılmaz dedem yanındayız.”

“Bir inanç önderinin Diyanet başkanıyla görüşmesi gayet doğal.”

“Toplum bizim gibi düşünüyor ve inanıyor, içimiz rahat olsun.”

Yurt’a AKP ve MHP dahil olmak üzere pek çok siyasi parti yöneticisi de sahip çıktı. Yurt’un yanında olanlar arasında çok sayıda CHP yöneticisinin de olduğu görüldü. Vatan Partisi Tunceli İl Başkanı Ahmet Yaman da Yurt’un Tunceli’nin genel eğilimini yansıttığını, HDP’nin kendisini gösterdiği kadar etkin olamadığını dile getirdi. Yaman şöyle konuştu:

“Sayın Ali Ekber Yurt’u hakikatleri ifade eden cesur tavrından ötürü kutluyoruz. Yurt, yalnız değildir. Tunceli halkı ve Türk milleti onun yanındadır. Tunceli’mizin tunç elliği Diyap Ağalardan, Ali Ekber Yurtlardan gelmektedir. Terörün etki alanı kırıldıkça şehirlerimiz özgürleşmektedir, güzelleşmektedir. Bunun en güzel örneği Tunceli’mizdir. Kimse HDP’nin buralarda yaptığı gürültüye aldanmamalıdır. Tunceli’nin eğilimini Yurt ve Yurt gibi düşünen insanlarımız yansıtmaktadır.”

NE OLMUŞTU?

Cami ve gençlik merkezi açılışı için Tunceli’ye giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, derneği ziyaret etmiş ve cemevi yöneticileriyle bir araya gelmişti.  Tunceli Cemevi olarak bilinen HBVKD’deki Alevi Dedelerinin Diyanet Başkanı’nı misafir etmesi HDP’yi ve İslam dışı Alevilik projesinin savunucularını rahatsız etmiş, HDP’nin başını çektiği Dersim Emek ve Demokrasi Platformu isimli bir grup 11 Haziran’da cemevinin bahçesinde Ali Erbaş’ı kabul eden Alevi dedelerine karşı eylem yapmıştı.

PKK/HDP'lilerin hedef aldığı Tunceli Cemevi Başkanı, Alevi Dedesi Aydınlık'a konuştu: Devlet bizim boyun eğmeyiz huzuru bozdurmayız

DEVLET  KARŞITLIĞINA DEVAM ETTİLER

Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt’un Aydınlık’a verdiği demecin ardından başını HDP’nin çektiği gruplar Yurt’u yine hedef gösterdi. Dersim Emek ve Demokrasi Platformu isimli grup “Ali Ekber Yurt, tetikçilik ve yalakalık yapıyor.” ifadelerini kullandı. Munzur Koruma Kurulu isimli platform, “Dersim’i tektipleştirmek isteyen, yok edemedikleri Aleviliği kendi içerisinde kuşatıp İslamiyet’in bir inancı, tarikatı haline dönüştürmek isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız.” dedi. Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu da benzer şeyler söyledi: “Bunu Aleviler, diğer inanç ve kimlikler üzerinde yıllardır sürdürülen imha ve inkâr çalışmasının parçası olarak görmekteyiz. Devletin Alevisi olmayı dayatmaktadırlar.”

HDP Tunceli İl Eş Başkanı Ferhat Yıldız’ın Ali Ekber Yurt’a karşı açıklama yaptığı görüldü.

Aydınlık - O.G.

- El-Aziz Gazetesi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/11159185/pkkyi-hedef-alan-tunceli-cemevi-baskanina-vatandaslardan-destek