Kılıçdaroğlu bu gafları bilerek mi yapıyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Salı akşamı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aile bireylerinin yurt dışına kaçmaya hazırlandığı, bu kapsamda TÜRGEV ve Ensar Vakfı aracılığıyla ABD'ye para transferi yaptığı iddiasında bulundu.

KIlıçdaroğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

"Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve ENSAR... Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar, 10 milyon dolar, 20 milyon dolar, 10 milyon dolar... Bir TÜRGEV bir ENSAR... Durmuyorlar... Siz bu paraları neden Amerika'ya sürekli transfer ediyorsunuz? Bu dövizleri neden Amerikalara taşıyorsunuz? Paralel hayatlar kurma görevini size kim vardı?"
- KILIÇDAROĞLU -

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki iddiaları böyle... Özetle Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın diktatör olduğunu artık kaçıp ABD'de yeni bir hayat kurmak için paralar aktardığını söylüyor.

Ancak geçmişte gerçek diktatörlerin kaçış şekillerine bakıldığında Kılıçdaroğlu'nun iddialarının gerçekçi olmadığı ilk anda anlaşılıyor zaten.

Herkes bilir ki ABD'de hayat kurmak için aktarıldığını söylediği milyon Dolarlarla ABD'de hayat kurulup devam ettirilemez. Ancak bir ev alınır. Oysa kaçacak bir ismin milyarlarca Dolar götürmesi lazım ki bundan sonraki hayatında sıkıntı çekmesin. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı miktarlarla bu mümkün değil.

Ayrıca para gönderildiğini açıkladığı vakıflar öğrenci kuruluşları...

ABD'de faaliyet gösteren kuruluşlara para gönderildiğinin açıklanması aslında bir bakıma önemli de...

Şöyle düşünün... Erdoğan'ın para gönderdiği kuruluşlar orada daha önce Erbakan'ın Yahudilerinkinden bile daha güçlü diyerek kurduğunu açıkladığı Müslüman dernekleri güdümünde yaptıkları faaliyetlerle ABD Başkanlık seçimlerinde etkili olsa ve tavizler koparsa...

Sonra Türkiye'nin o tavizler üzerinden bölge ve diğer ülkelerle güçlü ticari ilişkiler kurduğu sağlansa Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı paralar fazlasıyla geri kazanılmış olmaz mı?

Mesela şu an Türkiye Afrika'da büyük ortaklıklar kuruyor. Libya'da çok önemli bir münhasır bölge anlaşması imzaladı.

Körfez ülkeleri ile ilişkiler gelişiyor. Yani bunların herhangi birine zerre katkısı olsa milyarlarca Dolar ülke hazinesine katkı sağlamış olur zaten...

Böyle söylendiğinde uçuk gelebilir ama şu an ABD'deki lobiciler hem kendilerine hem ülkelerine ne katkılar sağlıyorlar.

Kısacası vakıflara para gönderildiği iddiası Erdoğan'a zarar verecek türden değil.

Kılıçdaroğlu'nun olayı tamamen kaçış planı şeklinde vermesi bile başlı başına iddiaları itibarsızlaştırıyor zaten... Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baş düşmanı Zümre illüzyoncu medya ve akademiyası bu iddialardan en çok rahatsız olan kesimdi.

Kılıçdaroğlu gönderilen dövizlerden bahsedip "Türkiye'de döviz yükseliyor, ülkenin dövize ihtiyacı varken neden yurt dışına döviz çıkarıyorsunuz" diyerek muhalefet yapsaydı çok daha etkili olmaz mıydı?

Kılıçdaroğlu çok sert bir Erdoğan karşıtlığı yaparken sık sık yaptığı gaflarla itibarsızlaştırıyor da...

Peki bu öylesine olabilir mi?

Asla... Kılıçdaroğlu parti içerisindeki Selanikli Kemalcılarla Dersimli Kemalcıların mücadelesinde Zümre'nin hedefi!

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil, Türkiye'de ilk olarak dikkat çektiği bu iç mücadelede devletin Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu belirtmişti. İşte Kılıçdaroğlu da bu sebeple devlete hizmet ediyor.

Takiyeci Zümre 2023 seçimleri için önlerindeki en büyük engel olan Kılıçdaroğlu'nu aşamazlarsa yapabilecekleri bir şey yok! Amaçları Akşener'i ana muhalefet konumuna getirip AKP'nin de içini boşaltmak...

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil, işte bu konjonktürde Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı sert tutumunu şöyle değerlendiriyor:

"Takiyeci Zümre'nin asıl hedefinin Cumhur İktidarı olduğu açık. Ama en büyük engel gördüğü Kemal Kılıçdaroğlu daha öncelikli hedefi. İllüzyoncu medya ve akademiyanın olanca desteği Meral Akşener'e. Kılıçdaroğlu ancak CB Erdoğan'a karşı agresif söylemiyle ayakta durabiliyor. Bu tutumu Zümre için oyun ve sinir bozucu."
- GEÇKİL -

Artık CHP içinde kim Kılıçdaroğlu'na karşı çıksa 'Erdoğan'ın adamı' yaftası yemez mi? 

O.G.

- El-Aziz Gazetesi, Analiz bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/10405580/kilicdaroglu-bu-gaflari-bilerek-mi-yapiyor