Google Türkiye'yi sömürüp operasyon çekiyor! Ama gündeme getiren yok...

Reuters'ın aktardığı bilgilere göre Google Avrupa'da 300'den fazla medya kuruluşuna ödeme yapmayı kabul etti. Buna göre dev şirket, Almanya, Fransa, Macaristan, Avusturya, Hollanda ve İrlanda'daki yerel ve ulusal medya kuruluşlarına haberleri karşılığında ödeme yapacak.

AB medyasına haberler karşılığında para ödeme kararı alan Google, Türkiye'deki medya kuruluşlarını sömürürken ülkeye de operasyon çekiyor.

Google'ın bir haber sistemi var. Yazılım sistemi güçlü olan kuruluşları eleyip bu sisteme başvuru sürecinin ardından dahil ediyor.

Ancak sisteme dahil ettikten sonra işleyiş artık kaliteye, orijinal içeriğe bakmıyor.

Tamamen Türkiye düşmanı yayınlar öne çıkarılırken Türkiye'deki takiyeci Zümre illüzyoncu medya ve akademiya güdümünde yayınlar yapan kuruluşlar adeta gözlere sokuluyor.

Hatta öyle ki Türkiye'de adını duymadığınız kuruluşlar orada tüm Türkiye'ye mecburen dayatılıyor ve haberleri okutuluyor.

Aynı anda milyonlarca insana ulaştığı bildirim sistemi ise Türkiye'ye tam bir algı bombası mahiyetinde...

Daha Türkiye lehine tek bir haberin bildirim geçildiğini görmedik. Tamamen Türkiye düşmanlığı yapan Google Türkiye'ye böyle operasyon çekerken böylesi büyük bir sorunun daha bir tek yerde gündeme getirildiğine de şahit olmadık.

Google'ın bu sansürüne ise en çok maruz kalan kuruluşlardan biri biziz...

El-Aziz Gazetemize geçen yıl Google News sistemine kaydı kabul edilerek yayınlarına yer verilmeye başlandı.

Ancak kaydın kabul edildiği ilk iki gün El-Aziz'in orijinal içerikleri ve isabetli tespitlerinden ötürü Google News sisteminden büyük bir trafik akmaya başlarken üçüncü gün işler değişti.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil'e tek bir paylaşımı için 6 ayrı ceza kesen Siyonist sansürcü zihniyet orada da devreye girdi ve Geçkil'in gazetesi El-Aziz'i sistemde adeta yok etti.

Bir anda sistemden gelen trafiklerimiz kesilirken sistemdeki görünürlüğümüz de en düşük orana indirildi.

En dandik siteler bile sistemde sırf muhalif yayınlarından ötürü öne çıkarılırken orijinal içerikleriyle her geçen gün ziyaretçi trafiği artan uluslararası arenada bile büyük kesimlere ulaşan El-Aziz perdeleniyor.

Bu devlet yanlısı yayın yapan tüm medya için de uygulanıyor. İlginçtir telefonu olan herkese hiçbir izin almadan, hiç bir yüklemeye gerek kalmadan ulaşabilen böylesi önemli bir sisteme henüz müdahale edilmedi.

Yine ilginç olan bir husus da sistemden şikayetçi olan tek bir yandaş medya mensubu da çıkmadı. Belli ki onlar da muhalif seslerin öne çıkarılmasından memnun... Zira Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil yandaşı ve muhalifiyle tüm medya kuruluşlarının Zümre'ye hizmet ettiğini öylesine söylemiyor.

Google'ın bu despotça tavrı reklam platformunda da uygulanıyor.

Tüm haber sitelerine haber yerleştiren Google sayfaları adeta sömürüyor.

İstediği yerlere reklamlarını yerleştiren Google kullanıcı kalitesine , trafik zenginliğine ve orijinal haber içeriklerine göre reklam kalitesini arttırıp ödediği tutarı yükseltiyor. Yani normalde işleyişi böyle...

Ancak bu tutum Türkiye düşmanlığı yapmayan medya kuruluşları için tam olarak böyle işlemiyor.

Trafiğiniz artsa da içerikleriniz orijinal olup sürekli kemik bir okuyucu kitleniz bulunsa da Google zihniyetinize bakıp Siyonizm'e tehdit olarak algılıyorsa gelirlerinizi hiç arttırmıyor.

İçeriğiniz orijinal, okuyucu kitleniz kaliteli olduğu için en iyi reklamlarını sayfalarınızda yayınlatan Google ödeme kısmına gelince ise 'ayağım okka' uygulaması yapıyor.

Mesela El-Aziz'e milyonlarca tıklama aldığı günlerde de kemik yüzbinlerce trafiğin gerçekleştirdiği dönemlerde de aynı tutarları ödüyor.

Yani Google'da da ipin ucu puştun elinde... 

Siyonizm'in en büyük propaganda aracı Twitter'a çomak sokan Elon Musk Google'a da bir el atmaz mı acaba?

O.G.

- El-Aziz Gazetesi, Analiz bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/10213497/google-turkiyeyi-somurup-operasyon-cekiyor-ama-gundeme-getiren-yok