SAHİ KİM BU ADAM?

Başlıklar:

***

Türkiye'de şu kadar dava görülüyor. Her duruşması ülkede gündem olan Osman Kavala davası gibi bir dava yok. Ağırlaştırılmış müebbete mahkûm oldu, yer yerinden oynadı. Bu kişi altı üstü bir işadamı. Diyelim ki yargısal  bir hata yapıldı. Yargıda hiç mi hata yapılmadı? Koskoca devletler niye bu kadar ilgili? Dış güçler arkasında diye mi bu toplumsal destek? Küresel güçlerin emrinde hareket eden bu kadar Türk, bu kadar kuruluş var mıymış? Bu ne iş? Bu Osman Kavala kim, neyin nesi? Bir Osman Kavala, bu kadar soru! Sahi kim bu adam?

Osman Kavala olayı ile bıçak kemiğe dayanmış gibi... Zümre adeta takiyeyi bırakmış kör kör parmağım gözüne dercesine ben burdayım edasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sultan Abdülhamid muamelesi yapıyor. Cumhur iktidarını istibdat diye niteliyor. Zümre'nin şövalyesi Meral Akşener İttihat ve Terakki haydutlarının sloganlarını kelimesi kelimesine Osmanlıca orijinaliyle haykırarak istibdata karşı hürriyet, müsavat, uhuvvet diyor. Tapınak Şövalyeleri Fransız İhtilalinde de aynı sloganı kullanmışlardı. Sarayı kuşatıp Sultan Abdülhamid'e darbe yapan Selanik çıkışlı Hareket Ordusunda M.Kemal de vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İktidarına karşı da bu mu yapılmak isteniyor?

Oligarşik Zümre unsurları bir asır önceki söylem, slogan ve yöntemleri kullanıyor. İlerici, çağdaş, modern geçinen bu geri kalmış arkaik tutumu hali pürmelalini gözler önüne seriyor. Küresel güç Yeniden Büyük Türkiye'yi Zümre oligarşisinin yönetimindeki Eski Türkiye sanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Osmanlı Devletini güç bela ayakta tutan Sultan Abdülhamid'e benzetiyor. Küresel güçlerin Suriye'de, Somali'de, Katar'da, Libya'da, Doğu Akdeniz'de, Balkanlarda, Kafkaslarda önünde turaladığı küresel güç Türkiye'yi düveli muazzamanın cirit attığı Osmanlı Devletinin son dönemi gibi sanıyor. Bu kafa 15 Temmuz'a nasıl tosladıysa 2023'e öyle toslayacak.

***

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" söylemi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" söylemi M. Kemal ve Kemalcılıkla hesaplaşma, Zümre'ye bayrak açmadır. Nazım Hikmet'i biz (CHP) hapse attırdık, sözü doğrudan M. Kemal'edir, çünkü o hapse attırdı. Takiyeci Zümre bu söylemi çok iyi anlıyor. Ancak çok fazla bir şey yapamıyor. Zaten ta baştan beri Kılıçdakoğlu'na karşı yıpratıcı bir muhalefet yürüten Zümre ne dese, ne yapsa bunun bir parçası sayılacak.

***

Zümre sahne gerisinde

Takiyeci Zümre'nin Türkiye'yi olumsuz etkilemesine mani olmak için teşhis ve tespit edip ortaya çıkarmak, görünür, bilinir kılmak gerekiyor. Kendi kimliğiyle bir şey demiyor, yapmıyor. Daima başkalarına dedirtip yaptırıyor. Hesabı başkasına soruluyor. Mesela, Ergenekon traş edildi, FETÖ'yü kullandı. O da traş edilince Pelikan Örgütünü kurdu, onu kullanıyor. Sahnedekilerle mücadele kolay ama sonuç vermiyor. Zümre sahne gerisinde.

***

CB Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a yaptığı ziyareti büyük bir ayıp gibi gösterme çabasında

Takiyeci Zümre illüzyoncu medya ve akademiyası Kaşıkçı cinayetini alevlendirip CB Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a yaptığı ziyareti büyük bir ayıp gibi gösterme çabasında. Ayıp nedir bilmeyen, utanmaktan nasibi olmayan bu arsız güruh Türkiye'nin her türlü yararını vurmayı iş edinip kaymağını yediği ülkeye ihanetten geri durmuyor. Pragmatik davranıp cinayeti umursamayan ABD ve cinayeti işleyenlerin pervasızca dolaştığı AB ülkelerine tek laf etmeyen bu haysiyet cellatları olayı tüm açıklığı ile dünya kamuoyuna mal eden Türkiye'ye salya akıtıyorlar.

O.G.

- El-Aziz Gazetesi, Zeki Geçkil bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/10090434/sahi-kim-bu-adam