Dünyada başka ülke yoktur... Muhalefet devletin yardım götürmediği yoksul bulamıyor!

Fak-Fuk-Fon... Özal döneminde kuruldu ama projenin sahibi Erbakan olduğundan 1997 yılında Başbakanlığı döneminde aktif olarak kullanıldı.

Türkiye'nin 81 ilindeki yoksulların tek tek tespit edilip devlet eliyle hızlıca yardım ulaştırılmasını sağlayan sistemle ihtiyaç sahibi olup da devletten destek alamamış hiç kimse kalmıyor. Şu anda da aynen uygulanan bu sistemle Türkiye yoksullarına dünyada benzeri olmayan bir sosyal destek sunuyor.

4 Milyon ihtiyaç sahibi bu yardımlardan faydalanırken Zümre illüzyoncu medya ve akademiyası böylesi güzel ve eşsiz bir sistemi "4 Milyon insanı yoksul ettiniz" diyerek karalıyor. Zira yoksul insanları istismar edip devlete karşı kullanamıyor.

Türkiye bu sosyal destek yardımlarını sadece ülke içinde değil dünyanın pek çok yerinde gerek resmi gerekse de özel yardım kuruluşları eliyle sürekli yapıyor.

Ancak bu sistemin mağdurları da var. Bu konuda en büyük sıkıntıyı yoksulluğu istismar eden muhalefet partileri yaşıyor.

Meral Akşener'in sık sık grup toplantılarına getirdiği bazen de esnaf ziyaretleri sırasında mikrofon uzattığı isimler ihtiyaç sahibi olarak tanıtılsa da ya yoksul çıkmıyor ya da mutlaka devletten destek almış görünüyor.

Aynı durum CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da başına geldi. Evinin elektriği kesik dediği kadının 4 aydır hiç elektriğinin kesilmediği devletten de çeşitli periyotlarla destek aldığı ortaya çıktı.

Haber şöyle:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 4 aydır elektrikleri kesik olduğunu iddia ettiği evi ziyaret etmiş, mum ışığı eşliğinde sorunlarını dinlemişti. CHP liderinin ziyaret ettiği evde elektriklerin kesik olmadığı iddia edildi. Keçiören Kaymakamlığı evin elektriklerinin 4 aydır kesik olmadığını duyurdu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "İlçemizde ikamet eden Güllü K. isimli vatandaşımızla ilgili olarak yapılan araştırmada; vatandaşımızın ikametgahının elektriğinin iddia edildiği şekliyle 4 aydır kesik olmadığı, borcu nedeniyle dağıtıcı şirket tarafından 31.03.2022 tarihinde elektriğin kesildiği, beş gün sonra 05.04.2022 tarihinde ödemenin yapılması üzerine elektriğinin açıldığı, vatandaşımıza 2021 yılında 2 kez yaptığı pandemi yardımı başvurusu ile ilgili olarak 2 kez pandemi desteği yapıldığı, 2022 Şubat ayında doğalgaz yardımı başvurusu neticesinde de 381 TL destek sağlandığı, ailenin, bugüne kadar pandemi ve doğalgaz yardımı dışında Kaymakamlığımıza herhangi bir başvurusu olmadığı anlaşılmış olup, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza başvuru yapmaları halinde kira, gıda, fatura, giyim, eğitim, barınma gibi temel ihtiyaçlar başta olmak üzere her türlü destek sağlanmaktadır" denildi.

NE OLMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde fatura borcunu ödemediği için evinin elektriğinin kesildiğini iddia etmiş ve bu durumu yayınladığı video ile duyurmuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama gelmişti.

Dönmez, o gün Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin kesilmediğini aktarmıştı.

El-Aziz - Aydınlık - O.G.

- El-Aziz Gazetesi, Analiz bölümünde yayınlandı
https://el-aziz.com/haber/10063289/dunyada-baska-ulke-yoktur-muhalefet-devletin-yardim-goturmedigi-yoksul-bulamiyor