- G:

Kapalı Çarşıda Kurban Bayramı yoğunluğu

Elazığ’da Kurban Bayramı öncesi tarihi Kapalı Çarşıda alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.

mask

Türkiye’nin yöresel ürün çeşitliliği bakımından zengin illeri arasında yer alan Elazığ’da bulunan 92 yıllık Kapalı Çarşıda Kurban Bayramı öncesi alışveriş yoğunluğu yaşanıyor. Kapalı Çarşıda bayram şekeri, tel kadayıf, orcik, pestil gibi ürünler alarak bayrama hazırlanan vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürüyor.

Gurbetçilerin gelmesiyle birlikte yoğunluğun daha da arttığını belirten Kapalı Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Yargıç Emir Demirelli, ’’Her zaman olduğu her bayram öncesi bir bayram haftası vardır ve şuan bu haftayı yaşıyoruz. Yine bir yoğunluk başladı. Gurbetçilerin de gelişiyle Kapalı Çarşı ayrı bir kalabalıklaştı. Esnaf memnun, biz de memnunuz. En çok alınan şeker, kolonya, kadayıf, ceviz ve buna benzer ürünlerdir. Pestil ve orciki de genelde gelen misafirlerin gittiği zamanlarda alınır ve bu da olmazsa olmazlardandır” dedi.

24 Haz 2023 - 17:59 Elaziğ- Şehir


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak El-Aziz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan El-Aziz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler El-Aziz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı El-Aziz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.